Водещите новини! Росен Христов си защитава договора с „Боташ“, ще съди държавата за „политическо преследване“. Първи случай у нас: Какво е морбили и колко е опасно?

  • 12 април 2024 18:46

  • 1199
  • 4
Водещите новини! Росен Христов си защитава договора с „Боташ“, ще съди държавата за „политическо преследване“. Първи случай у нас: Какво е морбили и колко е опасно?
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 април   

 

„В момента, в който бъде приет доклад на парламентарната комисия, проверяваща договора с „Боташ“, аз съм готов да заведа дело срещу държавата в Страсбург за политическо преследване.

Това заяви пред БНР бившият енергиен министър Росен Христов.

Същевременно…

„ВСЕКИ ДЕН българската енергетика и в частност „Булгаргаз" трябва да заплаща капацитет, който се равнява на 500 000 ДОЛАРА. Този капацитет обаче не се използва. 

За пример, 2023 година от възможни 14 кораба да бъдат доставени са използвани един и половина. Този капацитет, въпреки че ние не го ползваме, изплащаме тези такси всеки ден за пълния обем, който са договорили служебното правителство с министър Росен Христов. Тези неща, три месеца заседава комисията, въобще не са в доклад. Докладът вече е готов и другата седмица трябва да бъде в зала“.

Росен Христов е готов да съди държавата за политическо преследване заради договора с "Боташ"

***


Съдебната реформа спря и това явно бе целта на провалените преговори за редовно правителство, заявиха в позиция „Правосъдие за всеки".

Оттам изброяват и многобройните проблеми, които произтичат от неосъществената съдебна реформа:

По местата си остава тотално компрометираният състав на ВСС;

Остава и Инспекторатът към ВСС, който е към края на втория си мандат, без да е получил такъв;

На поста си е също и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, срещу когото текат две разследвания за евентуално извършени престъпления…

"Правосъдие за всеки" поиска отстраняването на Сарафов докато текат разследвания срещу него

***


Продължават ли чистките? А е само ден втори. 

ДНСК също вече е с нов шеф

***


Със заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов е назначен нов директор на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Полицията в Добрич с нов шеф

***


Вече има първи случай в България. 

От сайта на Здравното министерство обясняват подробно какво представлява заболяването морбили, как да го открием, опасно ли е, какви са превенциите и лечението. 

Какво представлява заболяването и кой го причинява?

Как се предава? Как се открива? Какви са симптомите? До какви последствия може да доведе?

Първи случай у нас: Какво е морбили и колко е опасно?

***


„Банкерската сграда“ близо до Народния театър.

Ето в коя историческа сграда в София ще се помещава първият хотел у нас от веригата на Робърт де Ниро

***


Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент, съобщи премиерът Александер де Кро, цитиран от местни медии. Следствието се води в няколко държави, където се предлолага, че евродепутати са получили пари в брой от Москва, предаде БТА.

Де Кро отбелязва, че миналата седмица в Белгия влязоха в сила законови промени, свързани с външната намеса и шпионската дейност. Той уточнява, че замесените евродепутати са получавали възнаграждение, за да разпространяват руска пропаганда.

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент

***


„Прозоров работеше в ССУ от 2009 до 2018 г., когато бе уволнен. Формуриловката в документа за освобождаване от длъжност гласеше служебно несъотвествие. Според неофициални източници изгонването му от СБУ се е дължало на неговото пиянство", добави вестникът.

„На 25 март 2019 г. бившият офицер даде пресконференция в Москва. Тогава той заяви, че е работел за руски разузнавателни служби от април 2014 г. (малко след руската анексия на украинския черноморски полуостров Крим приблизително месец по-рано) до уволнението си. 

„Правих това по идеологически причини", каза тогава той.

Бивш офицер от украинска служба за сигурност пострада при взрив в Москва

***


„Обединеното кралство трябва да обмисли изпращането на войски в Украйна за обучение и друга подкрепа на украинските сили във войната с Русия, но далеч от фронтовата линия“, каза бившият министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи. 

Той също така каза пред Скай нюз, че Великобритания трябва да бъде по-добре подготвена за война във време на нарастващи заплахи.

Той призова Обединеното кралство и неговите съюзници да отидат още по-далеч с изпращането на различни видове оръжия на Киев, докато украинската армия се опитва да удържа подновените руски атаки. 

Бивш британски военен министър предлага войски за Украйна, но не на фронта

***


„Израелската разузнавателна служба МОСАД и Въоръжените сили на страната (ЦАХАЛ) са утвърдили план за контраатака в случай на иранско нападение", предаде медията от Еврейската държава мигнюз.

„Съдържанието на документа не се разгласява", добави изданието.

Израел утвърди план за евентуална контраатака срещу Иран

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1199 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.04.13 | 00:15

3
ПРОКЛЕТО ЩЕ Е ВСЯКО КУЧЕ КО ПЕ ЛЕ ПОЛИТИК ПОДКРЕПАЩО ЗАПАДА и НАТО във ВОЙНАТА ИМ с РУСИЯ. ПРОКЛЕТ ЩЕ Е ВСЕКИ БЪЛГАРИН КУЧЕ ВОЙНИК ТРЪГНАЛ НА ВОЙНА С РУСИЯ.

2024.04.13 | 06:36

4
ТОЧНО ТАКА !!!

2024.04.12 | 22:54

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.04.12 | 21:50

1
ТОЯ. БАСТУН ДЕТО. ПОДПИСА ДОГОВОРА. С. БОТАШ И. СЕГАШНИЯ. МИНИСТЪР. НА. ЕНЕРГЕТИКАТА. СА. ЗА. ЗАТВОРА. АМА. И. РАДЕВ. Е. ЗА ТАМ. И. ЦЯЛАТА. БАНДА. ПОЛИТИЦИ. .

Добави коментар

Водещи новини