Онзи, все по-фашистки, режим прави всичко възможно да дестабилизира и нашата държава през абсурдни проксита

  • 01 април 2024 17:53

  • 1939
  • 0
Онзи, все по-фашистки, режим прави всичко възможно да дестабилизира и нашата държава през абсурдни проксита
© Getty Images/Novini.bg

Гледаш новините за това как московията все повече се потапя във фашизъм и се чудиш дали това въобще са „новини“. 

Но това си е техен проблем, нашият е, че агентите им са пропълзели във всеки аспект на живота ни тук. Нашият проблем е, че поколения наред промити мозъци ИСКАТ същото тук. Че някои хора ТУК искат да ги управляват диктатори, олигарси и обикновена мафия, защото лъжата е станала аршин за истина и подменената история я бранят като истинска. 

Искаш ли да поправиш стореното и да покажеш истинската история на хората, почват да врякат, че „подменяш историята“. Убийците и изнасилвачите от червената армия са направили всичко възможно да ги възпеят като „освободители“. Онези, които са искали да се знае истината, са били заклеймени като предатели… от предателите. 

Същото е и сега. 

***

Всичките номера на московията ги разиграха и тук. От „джендър“ войната до краденето на деца от норвежците. Тия хора, които обичат да ги будалкат така, са същите, които казаха, че русия няма да напада Украйна (докато русия твърдеше, че няма да напада Украйна), а още на 25 февруари 2022 г. обърнаха на 180 градуса и с най-естествения тон заявиха, че путин е бил принуден да нападне Украйна. Помните ли: „само луд човек може да твърди, че русия ще нападне Украйна…“? А после: „Киев за три дни“. Докато тече мобилизация, военният министър на московията Шойгу казва, че било „лудост“ да се говори за нова мобилизация (ти на собствените си очи ли ще вярваш или на НАС?!)

И, нали разбирате, няма нищо чудно в това, че се поддават на опитите на руските агенти да палят расови войни у нас, правейки от мухата слон, напомпвайки новините с фалшиви проблеми от типа „ще ни залеят бежанците“. 

Курнела дори (умишлено или не?) обърка българските престъпници с бежанците, които бяха на същия самолет, и набързо скалъпи сценарий, в който Европата ни праща убийци и изнасилвачи от Афганистан и Сирия. Пà те се оказаха българи от България. А, какво стана с този случай… Курнела извини ли се, че излъга публично? 

От МВР и бежанските центрове може да казват, че проблеми няма и че печално известният случай на нападение е частен и единичен, но природонаселението реши да повярва в апокалиптичния сценарий… къде от страх по навик, къде – от скука. 

Къде от нужда от гориво за омразата, която таи към света и само си търси повод да отприщи. 

След масовото раздухване с предизборна цел на случая в центъра на София от неотдавна, в който младежи се биха заради момиче (едните бяха от Близкия изток), започнаха хайките за хора с кафява кожа. От туристи до студенти. 

А сега имаме и това: „Пребиха с камъни и метални пръти афганистанец и съпругата му в София“.

Пребиха с камъни и метални пръти афганистанец и съпругата му в София

„Джавед Нури тръгвал за работа със съпругата си. Пред блока видял групата момчета, които не познавал Сторили му се съмнителни и се обадил на тел. 112. По думите му едното момче било около 16-годишно. Трима се нахвърлили върху него с арматури, а съпругата му подгонили с огромен камък.

Афганистанецът живее в България от 2003 г. Съпругата му е българка. Тя е в шок, но в добро здравословно състояние. Двамата живеят на друго място и смятат да продадат апартамента си и да се преместят“.

Това са същите, дето се фукат как били спасили евреите си по време на Втората световна и как не са и чували за расизъм. 

Чувам скърцането на зъби: „какво пак путин ви е виновен?!“; демек, защо за всичко ни е виновен оня касапин. 

Е, не за всичко, но за прекалено много неща. За важните неща. 

Ако не беше той и режимът му, крайнодесните в Европа нямаше да бъдат рекламирани и финансирани – от крайнодесните в Германия, които миналата седмица най-после стана ясно, че са били финансирани от режима в кремъл, до крайнодесните във Франция и Италия, които „светнаха“ още преди години. Както и крайнодесните на Фараж в Англия, за които отдавна се говори, че имат връзки със сенчести структури или финансови институции, близки на кремълския касапин. 

(А тукашните са предвождани от агенти на ДС, за тукашните няма какво да се чудим.) 

„Денацифициращият“ се оказа забъркан във финансиране на крайнодесни из цяла Европа. Иронично, нали? Целта? 

Дестабилизация на врага. 

Противоречието и двуличието? Не му пука. Както и на последователите му не им пука. А иронията е, че тук хора, които твърдят, че са против путин, прокарват политиката му на разцепление и пропагандират езика на омразата. По навик. Обичат да мразят, а той им го сервира удобно в големи дози. И те се тъпчат до пръсване. И с удоволствие. 

А, понеже започнахме с изречението: „Гледаш новините за това как московията все повече се потапя във фашизъм и се чудиш дали това въобще са „новини“, ще дадем няколко примера. Само най-пресните…

Руски съд остави в предварителния арест журналистката от Радио „Свободна Европа“ до 5 юни“.

Жената (Алсу Курмашева) е с руски и американски паспорт. Наложило ѝ се да пътува до русия по личен, семеен въпрос. На път за вкъщи я арестували, че не е „регистрирала“ американския си паспорт. Смятат я за „чуждестранен агент“, защото е журналистка в Свободна Европа. 

Пак да повторим: жената си е пътувала по лична работа. И са използвали момента да се гаврят с американска журналистка. На същото място, на което арестуват за развят бял, празен лист. 

Тук оди се пишат в защита на това, че трябвало руските телевизии и медии да си развяват свободно пропагандата из Европа и как било, видиш ли, погазване свободата на словото това, че не им разрешават да сеят пропаганда и да казват, че убиването на украински жени и деца е „свещена война“ (подробности малко по-долу). 

Русия набира по около 30 хиляди войници месечно за войната си срещу Украйна, смята британското военно разузнаване във всекидневната си сводка, публикувана от министерството на отбраната“.

Същевременно, Шойгу… 

Руският министър на отбраната нарече „глупост" идеята за нова мобилизация“.

 

Тук е описано убийството (18+) на дезертиралия пилот ↓

NYT огласи страшната истина зад убийството на руския пилот, дезертирал в Украйна

а накрая имаме руслямистка църква, която вече не говори за „специална операция“, а за война. И я нарича „свещена“. И нарежда, че трябвало „цялата територия на съвременна Украйна задължително да влезе в зоната на изключителното влияние на Русия“.

Това са същите фашистки попове, които благославят ракетите „Сатана“, в случай, че сте забравили. 

Руската православна църква обяви войната в Украйна за свещена

Същите мозъчни повръщни имат последователи тук, които, докато се въргалят по плажовете на Гърция, пишат колко им било по-хубаво по соца. А после гласуват за лоботомирани мутри и комсомолци; и накрая сядат от всичките столове – на земята; и скърцат със зъби що животът им не бил като на швейцарците. 

И за успокоение си разказват другата кремълска опорка – че имало световен заговор срещу тях. 

__________________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
1939 0

Водещи новини