Първият круизен кораб за сезона акостира в Русе

  • 25 март 2024 10:23

  • 338
  • 1
Първият круизен кораб за сезона акостира в Русе
© Община Русе

На 19 март, вторник, на Понтон №9 на русенския кей акостира първият за сезона круизен кораб с туристи. „Viking Lif“  се движи по линията Будапеща – Гюргево и превозва над 170 пасажери от САЩ, Канада, Нова Зеландия и Бразилия.

„Началото на туристическия сезон отваря врати към нови възможности за гостуващите туристи да се насладят на красотата на нашия град, познат освен със своята богата история, архитектура и културно наследство, и с гостоприемството си“, каза заместник-кметът Златомира Стефанова, която отговаря за звено "Туризъм" в Община Русе.

Тя пожела от името на кмета Пенчо Милков на туристическата компания „Балкантурс“ ЕООД и на капитана на кораба успешен сезон и доволни гости, които да отнесат със себе си добрите преживявания и спомени от града ни, съобщават от пресцентъра на Общината.

Около 500 спирания на пасажери ще посрещне града ни при добри условия за корабоплаване. Сезонът за първи път започва няколко дни по-рано от обичайното, но ще приключи през декември, което също е ново за круизните пътувания по Долния Дунав.

Туристите получиха специално изработена брошура за обектите в общината, а заместник-кметът подари на капитана на кораба книгата „Русе – за първи път в България“ и инвестиционния профил на Община Русе, които да запознаят гостите предварително с града ни.

Вуковар посрещна първия круизен кораб този сезон

Предвидени са две екскурзии на брега, от които пасажерите могат да изберат - Велико Търново или градска обиколка на Русе.

За сезон 2024 най-голям дял за входящия туризъм по реката ще имат пасажери от САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Канада и Австралия.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
338 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ОТ.ТУРИСТИ

2024.03.25 | 10:43

1
ДА.НЕ.СЕ ОТЪРВЕТЕ.ЧАК.ДО КРАЯ.НА.ОКТОМВРИ

Добави коментар

Водещи новини