Над 270 кораба с круизни туристи са акостирали във Видин до края на октомври

  • 09 ноември 2023 14:03

  • 881
  • 1
Над 270 кораба с круизни туристи са акостирали във Видин до края на октомври
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Във Видин до края на октомври са акостирали 278 кораба с круизни туристи. По актуализирания график през 2023 г. пътническият терминал на пристанище Видин-център ще приеме 296 кораба. За пръв път тази година краят на сезона е в края на декември, когато е предвиден да акостира последният кораб, показва справка на пристанищната администрация. Предходните години обикновено през ноември завършваше активният сезон за туристическите круизи по Дунав.

За десетте месеца на годината крепостта "Баба Вида" е разгледана от 31 207 българи. Чуждестранните туристи са 10 144, основно пътуващи с круизните кораби, съобщи за БТА директорът на Регионалния исторически музей – Видин Христина Кирилова.

За същия период Белоградчишката крепост е посетена от 63 447 български туристи, като чужденците са 23 170, каза за БТА Ива Александрова от общинската администрация в Белоградчик.

Морска администрация в Бургас е арестувала украинския кораб „Измаил“

Програмата на круизните туристи включва, освен посещения на крепостта "Баба Вида", на Белоградчишките скали и крепост, още пешеходна разходка в централната зона на Видин, велообиколка на крайдунавския парк, дегустация на местни ястия и вина. Някои от групите слушат концерт-лектория на Симфониета Видин, включваща  музикални произведения само от български композитори. Фолклорна програма на борда на кораба е завършек на посещенията при голяма част от посещенията на видинския бряг.

Последвайте канала на

Десислава Станева
881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.09 | 19:18

1
Хоpата вече могат да прeдотвpатят или излекуват диaбeтa само с едно лекаpство. Подходящо за всеки и дeйства бъpзо, пoмoгнeте на сe.бе си или на близкитe си това е лeкаpството----->> goo.su/diabexin

Добави коментар

Водещи новини