След смъртта на патриарх Неофит: Светият Синод се събира на извънредно заседание

  • 14 март 2024 06:52

  • 1491
  • 1
След смъртта на патриарх Неофит: Светият Синод се събира на извънредно заседание
© Bulphoto

Светият Синод се събира на извънредно заседание след смъртта на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на. На него се очаква да бъде избран временен настоятел на Софийската митрополия до избора на нов духовен водач. 

Всичко по темата:
Кончината на патриарх Неофит 133

Трябва да стане ясно и кога ще бъде денят на траур, който ще бъде обявен в деня, определен за поклонение пред Негово светейшество. Погребението вероятно ще се извърши в Троянския манастир, но все още нищо не е съобщено официално.

Третият поред патриарх на България – Неофит почина на 78-годишна възраст от многоорганна недостатъчност. Тъжната вест обяви Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний, пише Нова.

Според съобщението на Българската патриаршия Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на е издъхнал в 22 часа и 22 минути във Военно-медицинската академия. Той беше настанен във ВМА с белодробно заболяване края на ноември 2023-а година. 

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Радина Лазарова
1491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.14 | 07:59

1
изберете дядо Николай, светъл руски човек

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини