Андрей Янкулов: През годините са повдигани какви ли не обвинения

  • 13 март 2024 11:25

  • 195
  • 0
Андрей Янкулов: През годините са повдигани какви ли не обвинения
© pixabay

Андрей Янкулов е един от юристите в Антикорупционния фонд, известен наказателен адвокат, бивш прокурор от СРП и СГП. Също така през периода 2014-2016 година беше зам.-министър на МВР и на правосъдното министерство.

През годините са повдигани какви ли не обвинения - обвинения изначално несъставомерни, обвинения без никакви доказателства, обвинения, признати за незаконни по света и у нас, обвинения, послужили за осъждане на държавата, обвинения, плод на необятен полет на мисълта, а дори и обвинения, повдигнати срещу противници на бизнесмен, няколко дни след като е подписал запис на заповед за милиони в полза на съпругата на човека, при когото са го пратили да получи точно такъв резултат от правосъдието.

От всички тези обвинения вреди са причинени на много граждани.

Единственият известен ми гражданин обаче, станал причина прокурор да бъде обвинен пред съда за това, че извършил престъпление, защото искал да му причини вреда, като го обвинил, но без да има доказателства, е Петьо Велков Петров.

Във всички останали случаи никой не се е и замислил дали пък не може да става въпрос за престъпление чрез незаконно обвинение. Не, там последното е било плод единствено на погрешно формирано вътрешно убеждение. Прокурорска грешка, за която никаква отговорност не се носи, какво остава за наказателна.

Когато обаче действието е било насочено срещу Петьо Велков Петров, престъпление има.

В тази история нещата излизат от полето на правото и отиват в това на медицината и по-конкретно нейния дял, който се занимава с маниакалните обсесии.

Не се шегувам, нещата са видимо медицински зле.

А някакви хора обясняват как по линия на прокурорските обвързаности с Петьо Велков Петров трябвало/щяло да има обективно саморазследване.

Това вече не е и виц.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
195 0

Свързани новини

Водещи новини