БДЖ въвежда електронно издаване на билети във влак

  • 08 март 2024 13:53

  • 404
  • 3
БДЖ въвежда електронно издаване на билети във влак
© БДЖ

От началото на тази седмица „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД въведе експериментално електронно издаване на билети във влак от превозния персонал чрез PDA устройства. В момента услугата се извършва пробно с функционалност единствено по направленията София - Враца - Видин и София - Враца - Лом, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

По време на тестовия период ще бъдат отстранени всички нередности, свързани с мобилната връзка и други възникнали грешки по време на работата на устройствата. След оптимизиране на неточностите поетапно ще бъде увеличен броя на влаковете и маршрутите, по които ще се предлага тази услуга с повече функционалности и възможност за предлагане на повече търговски оферти. Така клиентите на БДЖ ще могат да се снабдяват с билети за влак за пътуване и с прекачване във възелни гари в цялата страна.

Електронното издаване на билети във влака чрез PDA устройства значително улеснява процеса за превозния персонал, тъй като билета се отпечатва автоматично само с натискането на няколко бутона от менюто на устройството и вече не е необходимо да бъдат попълвани бланки на ръка, което отнема повече време и е свързано с редица неудобства в работата на служителите. 

Ще купуваме билети за БДЖ с нова система - ще поскъпне ли пътуването с влак?

PDA устройствата са свързани централизирано с билетоиздаващата система, което автоматично подобрява отчетността чрез предоставяне на данни в реално време директно в системата за извършените продажби. Чрез устройствата продажбите се извършват съгласно Наредба № Н-18 от 13 декември 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

Въвеждането на електронно издаване на билети във влак чрез PDA устройства е част от мерките за подобряване и надграждане на функционалностите на билетоиздаващата система и разширяване на интегрираната автоматизирана система, което ще улесни клиентите при закупуване на билети чрез осигуряване на повече възможности и ще подобри отчетността в дружеството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
404 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:15

3
❤️ Г­о­­­р­­­е­щ­­­и­­­ ­м­­о­­м­и­­­ч­е­т­­а­ ­­в­и­ ­­­о­ч­­­а­­­к­в­­­а­­­т ­­­-­ X­­­1­8­­­.­F­­­U­­N

2024.03.08 | 17:08

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man
ЗА ЧИЙ МУ Е НА КОНДУКТОРА

2024.03.08 | 14:54

1
ДА ИЗДАВА КАСОВИ БЕЛЕЖКИ, ВМЕСТО ДА СИ ПРИБЕРЕ ПОЛОВИНАТА В ДЖОБА?! ИЛИ ЩЕ ВНЕСАТ И КОНДУКТОРИ ОТ ЧУЖБИНА ЗАЕДНО С МАШИНКИТЕ? :)

Добави коментар

Водещи новини