ОТ БДЖ осигуриха допълнителни 18 000 места във влаковете по празниците

  • 23 декември 2023 14:19

  • 1313
  • 1
ОТ БДЖ осигуриха допълнителни 18 000 места във влаковете по празниците
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

До 2 януари влаковете по най-натоварените направления ще се движат с допълнителни вагони. От БДЖ обявиха, че осигуряват 18 хиляди допълнителни места, но съветват пътниците предварително да се снабдят с билет.

По най-натоварените линии - Плевен, Варна, Пловдив и Бургас, БДЖ пуска допълнителни 18 000 места, 1000 от които са в спални вагони - каза Ивайло Георгиев, директор "Продажби и обслужване" в "БДЖ-Пътнически превози", предаде БНР.

"В момента сме въвели 15-дневна предварителна продажба на билетите и за нас е от голяма полза, когато гражданите се снабдят по-рано с документи за пътуване. Ние виждаме каква е натовареността на съответния влак и имаме време да реагираме да поставим повече вагони в съответната композиция. Ако всички граждани отидат в последния момент да си закупят билети, ние нямаме техническата възможност да реагираме на момента", обясни той.

Георгиев призова пътниците да купуват билетите си онлайн. При необходимост, превозвачът може да реагира, но засега не се предвиждат извънредни влакове. Все пак гражданите могат да използват и денонощната телефонна линия за информация на БДЖ.

"02/931 11 11, като с различни бутони се пренасочват обажданията в зависимост от естеството на сигнала. За справки по разписанията се натиска бутон номер 2, за жалби - бутон номер 4, за въпроси по онлайн билетоиздаването - бутон номер 5", посочи Ивайло Георгиев.

БДЖ организира Коледни пътувания с парен локомотив

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.23 | 14:28

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини