Летище София въвежда система за самостоятелно сканиране на бордни карти при проверката за сигурност

  • 05 март 2024 12:25

  • 1411
  • 2
Летище София въвежда система за самостоятелно сканиране на бордни карти при проверката за сигурност
© Pixabay

Терминал 2 на летище София ще разполага с електронни гишета за автоматична проверка на бордните карти. Официалното им откриване ще се състои на 6 март, съобщиха от пресцентъра на столичното летище.

Внедряването на електронните гишета е важна придобивка за подобряване на пътническото преживяване. Използването им значително намалява времето за изчакване на опашките, тъй като пътниците могат да извършат самостоятелно проверката на своите бордни карти. Електронните гишета на летище София са първите такива внедрени на българско летище, съобщават от аеропорта за новата придобивка.

На 31 март 2024 България ще стане член на Шенгенското пространство по въздушните и водните граници. От Летище София вече информираха какво е полезно да знаят пътниците.

  • Ако сте заминаващ пътник:

Пътувайки до страна-членка на Шенген, регистрирате багажа си, след което предстои само проверка за сигурност и се отправяте към изхода за излитане, без да преминавате паспортен контрол. Задължително остава изискването да носите в себе си документ за самоличност.

Стачка в Германия ще наруши въздушния трафик

Ако вашата дестинация е до страна извън Шенгенското пространство, то процедурата по пътуване остава същата, както е до този момент – регистриране на багаж, проверка за сигурност и паспортен контрол.

  • Ако сте пристигащ пътник:

Ако кацате на летище София от страна-членка на Шенген, след кацането на самолета се отправяте директно за получаване на вашия багаж, ако имате регистриран такъв, без да преминавате паспортен контрол.

Ако пристигате от дестинация извън Шенгенското пространство, то процедурата по гранична проверка преди получаването на регистрирания багаж остава същата, както е до този момент.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1411 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.05 | 17:49

2
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

2024.03.05 | 17:42

1
Браво. Бавничко,но заприличваме на нормална Държава.

Добави коментар

Водещи новини