Екипажът на българския научноизследователски кораб “Св. св. Кирил и Методий” отбеляза 3-ти март в Атлантическия океан, край бреговете на Бразилия

  • 03 март 2024 20:20

  • 1043
  • 3
Екипажът на българския научноизследователски кораб “Св. св. Кирил и Методий” отбеляза 3-ти март в Атлантическия океан, край бреговете на Бразилия
© Булфото (архив)

Екипажът на българския научноизследователски кораб “Св. св. Кирил и Методий” отбеляза 3 март в Атлантическия океан, край бреговете на Бразилия, съобщиха на страницата си от Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н.Й.Вапцаров“.

Тържествената церемония се състоя на палубата на кораба в 10:00 часа местно време. С минута мълчание екипажът почете всички герои, отдали живота си за свободата на България!, пише в съобщението.

Корабът се връща към България от българската база “Св. Климент Охридски” на остров Ливингстън от Южните Шетландски острови в Антарктида, където достави материали за строежа на нова лаборатория и подпомогна научните изследвания на 32-рата българска антарктическа експедиция и нейни партньорски експедиции от други държави.

„Трети март е свещена дата”, каза пред екипажа командирът на българския кораб капитан II ранг Николай Данаилов. “Това е ден на възкресение на нашата България, защото тя, предците ни, ние, нашите деца и во веки, нашата България заслужава свободата. Трети март е символ на свободата, на зората, на надеждата, на България. Иска се сила, за да поемеш живота си в своите ръце и да посрещаш трудностите при избора си за важни решения, както и да изваждаш поуки от грешките си и да вървиш напред. Свободата е право, но и отговорност. С гордост заявяваме че сме българи, свободни българи!”, каза капитан II ранг Данаилов.

 

Община Тетевен отбеляза националния празник 3-ти март

След прехода през Атлантическия океан и навлизане в Средиземно море е предвидена спирка в Картахена в Испания, където ще се качат за учебна практика през плаването до България 24 курсанти, двама преподаватели и един ръководител на практиката от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1043 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:26

3
❤️ Г­­­о­­р­­е­щ­и­ ­­м­­­о­­м­и­­ч­­­е­­­т­­­а­­ ­в­и­ ­­­о­ч­­­а­­к­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­­­1­­­8­­­.­­F­­U­­­N

2024.03.03 | 23:47

2
Залудо арчи държавна пара, вие събирайте капачки, да ви доде акъло
Емѝ...ЯМ си изпражненията от ЯД-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.03.03 | 20:45

1
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР.

Добави коментар

Водещи новини