Варненци се оплакват от лошо качество на електрозахранването

  • 20 февруари 2024 12:10

  • 263
  • 2
Варненци се оплакват от лошо качество на електрозахранването
© Pixabay

Жители на варненския квартал "Галата" и още 4 местности в район "Аспарухово" се оплакват, че имат лошо качество на електрозахранването в района по различно време с кратки прекъсвания на тока. Жалба е подадена още през 2017 г., но проблемите продължават и до днес, съобщава БНР.

Хората са изпратили писмо до омбудсмана проф. Диана Ковачева, а тя е поискала отговор от "Енерго-Про", каза Ваня Кисьова, която от години страда от проблема с електрозахранването, който води и до изгаряне на електроуреди.

Жителите на района са внесли поредна подписка, а отговорът прехвърля топката към строителите на новите кооперации. Казва се, че те нарушават целостта на кабелите, което води до спирания на тока.

Хората обаче се опитват да докажат, че проблемът е в енергото, а не в строителните фирми.

Внимание: Телефонни измамници се представят за служители на "Енерго - Про"

"Малко вятър да духне, разбираме, че това е много чувствително за електропреносната система, която е на територията на "Галата". Пък и без вятър. С вятър и без вятър – все си спира токът".

Кисьова споделя, че не е чувала за някой, който е получил обезщетение за изгорели уреди в следствие на спирането на тока. Всички са обезверени, смята тя.

От "Енерго-Про" отговориха, че в част от кв. "Галата" има чужди съоръжения, които при повреди смущават работата на съоръженията на ЕРП-Север. Там обаче е проектиран и влязъл в сила подробен устройствен план и електроразпределителното дружество е инвестирало и изградило нови мрежи ниско напрежение.

През последните изключвания обаче – на 15 февруари, екипи са извършили обход на електропровода и отново са открити проблеми в чужди съоръжения, издадени са предписания на собственика на единия трафопост, а на втория са предприети действия за отстраняване на проблемите, съобщават от дружеството.

Последвайте канала на

Нора Виткова
263 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:57

2
❤️ Г­­­о­­­р­е­­­щ­­и­ ­м­­о­м­­­и­ч­­е­­т­а­ ­в­­­и­­­ ­­о­­ч­­­а­­­к­в­­а­т ­­­-­ X­­1­8­­­.­F­­­U­­N

2024.02.20 | 12:53

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини