Ангел Джамбазки: Пендаровски си позволи нагли лъжи и клевети по отношение на българската нация

  • 06 март 2024 08:58

  • 651
  • 4
Ангел Джамбазки: Пендаровски си позволи нагли лъжи и клевети по отношение на българската нация
© Булфото

Днес българският представител в Европейския парламент Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – изпрати официално писмо до министър-председателя Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и зам. министър-председателя и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова с искане за обяснения от страна на посланика на Република Северна Македония в България, относно заявените претенции на президента на Република Северна Македония г-н Стево Пендаровски към страната ни.

Реакцията идва в следствие на телевизионно изявление от страна на президента на Република Северна Македония г-н Стево Пендаровски, в което той настоява в Конституцията на Република България да бъде включено несъществуващото „македонско” малцинство.

„Напомням, че Конституцията на Република България нито разпознава, нито признава никакви колективни права, а само индивидуални такива. В този смисъл, в духа и буквата на основния закон в България не се признават никакви малцинствени права, нито национални, нито каквито и да е било други. Нещо повече - Пендаровски си позволи нагли лъжи и клевети по отношение на българската нация и държава твърдейки, че несъществуващото македонско малцинство е било репресирано и изтезавано от българската държава“ заявява в писмото си българският евродепутат. Припомняме, че именно с насилие, лагери и убийства е наложен македонизмът, като примерите за това са много и от двете страни на границата. Нужно е да споменем само Павел Шатев и Панко Брашнаров от АСНОМ, както и съдбата на един Димитър Талев например.

Всички те са жертви на македонизма, който в генезиса си е една античовешка идеология, изобретена и наложена с терор от Кремъл и Коминтерна, насаждаща фалшива идентичност. Заради паметта на хилядите пострадали от репресиите, принудени да се пишат „македонци“, ние нямаме право да се поддаваме на изнудване от северномакедонски удбаши.

Последвайте канала на

Нора Виткова
651 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 05:34

4
❤️ Г­­­о­­р­е­­­щ­­и­­­ ­м­­о­­м­и­­­ч­­­е­­­т­а­­ ­­в­­и­ ­­­о­ч­а­к­в­а­т ­-­­­ X­­1­­8­­.­F­U­­N

2024.03.06 | 13:54

3
78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това--->> use.my/man

2024.03.06 | 10:10

2
Предишните фашисти ни дадоха Македония и биломоpието, тези какво ни дават? Дори ни отнемат.
ЛГБТейски

2024.03.06 | 09:16

1
НАРОД.НИКОЙ.НЕ.ГО УВАЖАВА

Добави коментар

Водещи новини