Адмирал Емил Ефтимов: Инвестициите във военната ни инфраструктура са от първостепенна важност за сигурността на страната

  • 15 февруари 2024 21:48

  • 559
  • 7
Адмирал Емил Ефтимов: Инвестициите във военната ни инфраструктура са от първостепенна важност за сигурността на страната
© Министерство на отбраната

„Инвестициите във военната ни инфраструктура са от първостепенна важност за сигурността и отбраната на страната. Искаме нашите военнослужещи да имат съвременни условия за обучение и подготовка. С проекта за развитие и подобряване на инфраструктурата на Кабиле за първи път от десетилетия у нас се инвестира в казармен район“. Това заяви днес, 15 февруари, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов по време на срещите си с кмета на Община Ямбол Валентин Ревански и с областния управител на област Ямбол Биляна Кавалджиева, както и с личния състав от формированията във военен район Кабиле, съобщиха от военното министерство.

В разговорите адмирал Ефтимов изрази разбиране за това, че въпросът основателно вълнува хората, в чиито райони се планира да бъдат разположени такъв тип военни съоръжения.   
 
Началникът на отбраната припомни, че войсковият район в Кабиле е избран за създаването на инфраструктура, предназначена за Българската армия, която да бъде ползвана и от Многонационалната бойна група на НАТО на наша територия с рамкова държава Италия, заради близостта му до летище, пристанище и полигон „Ново село“, както и заради съществуващата железопътна и пътна инфраструктура. Началникът на отбраната бе категоричен, че освен повече сигурност и надеждна отбрана, съюзните формирования у нас ще донесат и икономически ползи за страната и за конкретния район, като биха подпомогнали местния бизнес в различни области – строителство и поддръжка, осигуряване на комунално-битови услуги, снабдяване със стоки и др.

Адмирал Ефтимов заяви, че в настоящата коренно променена среда на сигурност в Европа, която ни изправя пред нови рискове и заплахи, инвестициите в изграждането на адекватни отбранителни способности на българските Въоръжени сили имат ключова роля. Той посочи, че целта на бойните групи, разположени в страните от Източния фланг на НАТО, е да възпрат потенциален агресор. Като фланг на Алианса, у нас процесите могат да настъпят много по-бързо, отколкото във вътрешността на европейската система за сигурност, затова трябва да сме способни да реагираме адекватно и изпреварващо, за да не се развие кризата и да дадем възможност да се вземе колективно решение.

Адмирал Ефтимов се срещна с командването и личния състав на формированията във военен район Кабиле, където се запозна с предизвикателствата, пред които са изправени военнослужещите. Той изрази удовлетворение от срещата и им благодари за достойния им труд и за тяхната откровеност при поставянето на важни за военния район въпроси.

Министър Тагарев и адм. Ефтимов разкриха кога ще заработи съвместната противоминна група в Черно море

Последвайте канала на

559 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ЗА ЗАПЛАТИ

2024.02.16 | 12:06

7
КВИЧАТ :)
Георги Илиев Митев

2024.02.16 | 05:40

6
Този адмирал ще се движи в Черно море по "улици и булеварди" .

2024.02.15 | 22:13

1
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН!
Браво!

2024.02.16 | 02:17

5
ще го прославите, като Ви изпрати в Сибир. Жалка история...

2024.02.15 | 22:19

2
КАКВИ СА ТИЯ ГЕНЕРАЛИ,АДМИРАЛИ В БЪЛГАРИЯ КЪДЕ И КОГА СЕ ИЗУЧИХА
Berlin

2024.02.16 | 00:29

4
Sevda nicht rauchen

2024.02.16 | 00:08

3
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини