Адм. Ефтимов: В момента в българската икономическа зона в Черно море няма руски военни кораби

  • 20 септември 2023 17:09

  • 2160
  • 2
Адм. Ефтимов: В момента в българската икономическа зона в Черно море няма руски военни кораби
© Булфото (архив)

В момента в българската икономическа зона в Черно море няма присъствие на руски военни кораби. Това потвърди началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

Ефтимов и министърът на отбраната Тодор Тагарев участваха в церемонията по откриване на реновираното инфекциозно отделение на военна болница в Сливен, която е филиал на ВМА - София, предава БНР. 

Руските сили са се изтеглили след превантивни действия на българския военноморски флот и НАТО. Ние засилихме наблюдението в тези морски пространства, след това се предприеха и мерки в колективен формат т.е. беше повдигнат въпроса на ниво НАТО, за да получим подкрепа на ниво на ситуационната осведоменост. От тогава не сме наблюдавали влизане на руски кораби и наближаване в тази зона и го потвърждавам към настоящия момент, коментира адмирал Ефтимов.

Адмирал Ефтимов коментира и кадрите по обезвреждането на дрона край Тюленово, действията на екипа, човекът с потника и цигарата.

Министър Тагарев: Предполагаме, че дронът край Тюленово е свързан с войната в Украйна

"Наистина кадрите с цигарата, интерпретациите с потника не са удачни и изместиха фокуса от това, че военнослужещите в една високорискова ситуация са се справили професионално и отговорно. Другата седмица съм във Варна, имаме мероприятия по Черноморието, ще говорим с момчето. Ако заслужава награда – ще изпушим по една цигара с него и ще го наградим. Ако има нещо да го правим пак ще изпушим една цигара. Надявам се да си е направил личните изводи", допълни още адм. Ефтимов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2160 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ха, ха, ха - смешник

2023.09.20 | 20:12

2
няма руски кораби защото украинците ги подпукаха с надводни дронове и съсипаха половината им флот а останалата половина не смее да си покаже носа навън от Севастопол и Новоросийск - не че и там не ги унищожават.
Смях

2023.09.20 | 18:59

1
Поздравления за смелия служител, но...., голям смях за:обучението, дисциплината, оборудването, мерките за безопасност, началниците, оправдания та.... Смях, но и срам, когато видят кадрите нашите партньори от НАТО!!! Иаш чувството, че гледаш онзи водопроводчик от едно шоу на Краси Радков.

Добави коментар

Водещи новини