Община Болярово посреща делегации от четири държави в месеца на виното в рамките на международен проект

  • 06 февруари 2024 14:58

  • 2178
  • 1
Община Болярово посреща делегации от четири държави в месеца на виното в рамките на международен проект
© Wikipedia

Община Болярово ще посрещне представителни делегации от Италия, Испания, Португалия и Словения в периода 11 - 14 февруари, съобщи кметът Христо Христов. Поводът е международен проект за популяризиране на лозарството и винопроизводството в традиционни земеделски райони.

Крайграничната община в област Ямбол си партнира в инициативата с 16 чуждестранни общини - Ведра (Испания), Кампанари (Италия), Лузада (Португалия), словенската Лендава и Местната инициативна група "Загорие - Сутла", която обхваща 11 общини в Хърватия.

На 12 февруари ще се състои конференция, на която ще бъдат представени инициативи за подкрепа на местния лозаро-винарски сектор. В следващите дни гостите ще имат възможност да посетят винарни в региона, а на 14 февруари ще се включат в отбелязването на празника Трифон Зарезан в лозовите масиви до с. Стефан Караджово.

Грижата за виното и лозята продължава и през зиматa

Проектът започна в края на 2022 г. и дейностите ще продължат до края на тази година. Стойността му е малко над 148 хил. евро, разпределени между партньорите. Европейското финансирането е осигурено по програма „Граждани, равенство, права и ценности“, съобщава БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2178 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.06 | 15:34

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини