Съставиха 10 акта на стопани на кучета в София през януари

  • 02 февруари 2024 15:49

  • 1458
  • 3
Съставиха 10 акта на стопани на кучета в София през януари
© gettyimages

Над 250 стопани на кучета в София са проверени през януари. Проверките се правят както по график, така и след жалби на граждани за проблеми при разходките на кучетата в столичните паркове и градини, междублокови пространства и други обществени места, съобщават от Столичния инспекторат. 

От там обясниха, че проверките са обхванали парковете „Гео Милев“, „Заимов“, „Горска култура“, „Борисова градина“, „Южен парк“, „Северен парк“, „Западен парк“, „Братска могила“, градинка „Алжир“, градина „Св. Троица“ и други.

От инспектората следят за паспорт на животното, микрочип, водене на повод и с намордник за големите и агресивни породи кучета, разхождане на определените от кметовете на райони места, почистване след животното. Част от проверките са заедно с екипи на Общинска полиция и районните администрации, посочват още от инспекторатът. 

Таксата за притежание на куче в община Самоков остава 10 лева, еднократната регистрация e пет лева

От началото на месец януари са съставени 10 акта и са дадени предписания за недопускане на нарушения. Актовете са съставени на стопани на четириноги, заради водене без повод и причинени инциденти с кучета. Установените нарушения са съгласно изискванията на Закона ветеринарномедицинската дейност. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1458 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.02 | 16:42

1
само на "кучешката поляна" пред НДК, в самия център на София, поне 20 кучета сраха само от 8 до 10 сутринта.

2024.02.02 | 18:21

2
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

2024.05.25 | 11:00

3
❤️ Г­­о­­р­­е­­щ­­и­ ­­м­о­­м­­и­­­ч­­е­­­т­­а­­­ ­­­в­­и­­­ ­­о­ч­­а­­к­­­в­а­­т ­­-­ X­1­8­.­­­F­­U­N

Добави коментар

Водещи новини