Заеми - причината за агресията над ученичката във Варна?

  • 26 януари 2024 07:50

  • 3687
  • 1
Заеми - причината за агресията над ученичката във Варна?
© Pixabay

Министерството на образованието и науката започна цялостна проверка по случай на агресия над ученичка във Варна. Към момента е изяснено, че в случая са замесени възпитаници на няколко професионални гимназии в града. Момичето е било обиждано, удряно и унижавано от група ученици. Това показват кадри от видеа, публикувани в социалните мрежи, които не са заснети на територията на училищата. Какво са предприели институциите? 

По нефициална информация ученичката е взимала заеми и не ги е връщала.

Родителите на единайсетокласничката от гимназията по икономика "Д-р Иван Богоров", все още не са подали сигнал.

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало "Държавната агенция за закрила на детето" и е подала сигнал на органите на МВР.

Още подробности за бруталния случай на насилие над ученичка във Варна

"Въз основа на сигнала на директорка на училище колегите са образували досъдебно производство нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди", каза пред БНТ Светла Златева - говорител на ОД на МВР-Варна.

"Още същият ден всички тези участници в този видеоклип са установени, извикани са в районното управление, но до момента момичето, станало жертва на този вид насилие не е подало сигнал при нас", допълни Светла Златева.

"Ние получихме информация от директори на училища, които са разпознали свои ученици. Веднага сигнализирахме държавна агенция "Закрила на детето". Назначена е проверка по моя заповед", допълни Ирена Радева - началник на Регионално управление на образованието - Варна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3687 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 11:27

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки----> use.my/otkaz

Добави коментар

Водещи новини