Още подробности за бруталния случай на насилие над ученичка във Варна

  • 26 януари 2024 07:43

  • 2831
  • 1
Още подробности за бруталния случай на насилие над ученичка във Варна
© Нова тв

Пореден случай на агресия сред младежи. Ученичка е била нападната брутално от свои връстници. Сцената е заснета от техен съученик, а на кадрите се вижда как няколко момичета и момчета на възраст между 15 и 18 години унижават, обиждат и удрят многократно момичето.

Кадрите бяха разпространени и в социалните мрежи и провокираха редица коментари, а след това видеата бяха свалени от мрежата.

Виновните ученици вече са установени, а по случая работят полиция, прокуратура и всички ангажирани институции в сферата на образованието.

„Преди ден в едно от районните управления във Варна беше подаден сигнал от директорка на училище, която ни предостави тези видеоклипове и въз основа на тях колегите образуваха досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди”, съобщи в предаването "Здравей, България" по NOVA Светла Златева, говорител на ОДМВР – Варна.

Тормоз в училище: Момиче в продължение на години е подложено на психически и физически атаки

По думите ѝ семейството на жертвата до момента не е подало сигнал до полицията.

„Веднага, след като сигналът беше подаден, беше установено и кои са учениците. Те вече бяха на привикани за сведения в районното управление заедно с родителите си. Няма данни те да са проявявали агресия друг път, но това, което се наблюдава в момента в социалните мрежи, е, че има огромна агресия в социалните мрежи от страна на техни съученици, заплахи и публикуване на лични данни. В тази връзка искам да напомня, че всичко това е подсъдно”, добави Златева.

Все още са различни становищата, които учениците изразяват при въпроса каква е причината да се стигне до насилие.

„След като разбрахме за случая, уведомихме Държавна агенция за закрила на детето. Назначени се проверки по случая. От днес психолози от Националната мобилна група са в училищата и ще започнат кризисно консултиране с учениците, които са участвали в това деяние”, коментира началникът на РУО – Варна Ирена Радева.

По думите ѝ експерти от Детска педагогическа стая ще влязат във всички учебни заведения в морската ни столица с превантивна цел, така че следващи подобни изблици на агресия да бъдат избегнати.

Психолози ще работят с битата ученичка във Варна, МОН с първа информация за инцидента

Според Радева насилието в училищата действително се увеличава като тенденция.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2831 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 11:27

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки----> use.my/otkaz

Добави коментар

Водещи новини