Психолог: Обществото има нужда от създаване на среда на нетърпимост към насилието

  • 25 януари 2024 08:51

  • 745
  • 0
Психолог: Обществото има нужда от създаване на среда на нетърпимост към насилието
© Pixabay

Става въпрос за един сериозен проблем в обществото. Цялото общество има нужда да се промени, за да може да се създаде друга среда, която да е нетърпима към разпространението и употребата на наркотици, към насилието. Това коментира в студиото на сутрешния блок на БНТ криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

"Взаимоотношенията между хората започнаха да се превръщат в някаква борба кой е по-силен и може да надделее, кой има повече пари и власт, а не са пространство за сътрудничество и развитие на потенциали, които биха били в полза на всички. А това, което срещаме в ежедневието допълнително ни натоварва по начин, който се пренася в семейството и там по същата логика хората започват да се конкурират. Това е абсурдно! Най-личното място, където трябва да сме спокойни, да бъдем самите себе си и да общуваме човешки, се превръща в арена на неразбирателства и спорове за дребни неща. Това принизява изобщо човека като разумно същество", подчерта проф. Калин Гайдаров.

Организират протест в памет на Пейо Пеев, убит по жесток начин в столицата

По думите му, по време на пандемията случаите на насилие не бяха повече, но след това се отприщиха в последствие. Според него обаче, не може да се търси пряка връзка между двете състояния. Има един процес на деградация на обществените нрави, който продължава от десетилетия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
745 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини