Драгалевският лифт ще бъде възстановен

  • 29 ноември 2023 13:04

  • 346
  • 1
Драгалевският лифт ще бъде възстановен
© Pixabay

Драгалевският лифт ще бъде възстановен от собственика му. Това става ясно от окончателното решение на Върховния административен съд от 28 ноември. 

Бившият кмет на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска коментира решението на съда във Фейсбук.

"Спечелихме тази дълга съдебна битка, която отне повече от 2 години и половина", написа Фандъкова.

Заповедта за ремонт и възстановяване на Драгалевския лифт беше издадена от главния архитект на София арх. Здравков през април 2021 г. Очаквано тя беше обжалвана от собственика „Витоша ски/ Въжени линии“ на всички възможни съдебни инстанции. Сега с окончателното решение на ВАС собственикът е задължен да ремонтира лифта. 

Освен ремонта на Драгалевския лифт, „Въжени линии" ЕАД ще трябва да заплати на Столична Община сума и 100 лв. разноски за тази инстанция. 

"Кметът на общината може да задължи собствениците да извършат в срок определени ремонти и възстановителни действия, позовавайки се и на заключението на вещото лице относно възможността за решаване на констатираните проблеми по съоръжението чрез ремонт /основен или текущ/", пишат в решението си.   

Фандъкова: Ще работим за възстановяването на Княжевския и Драгалевския лифт

Прокурорът от ВАП дава мотивирано заключение за неоснователната жалба на собственика. Според него жалбата, разгледана по същество, е неоснователна, а решението на Административен съд-София е правилно.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.29 | 13:48

1
чакай от козел мляко...

Добави коментар

Водещи новини