Събраната след бедствието във Варна дървесина ще се раздава на хора в нужда

  • 22 ноември 2023 06:32

  • 765
  • 0
Събраната след бедствието във Варна дървесина ще се раздава на хора в нужда
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Събраната след бедствието дървесина ще се раздава на хора в нужда – социално слаби лица и хора с увреждания. Тя се заприходява в общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, след което чрез съдействието районните кметства, се дава на хора в нужда.

Практиката се е прилагала и досега, обясни директорът на общинското предприятие Стоян Аргиров по време на поредното заседание на антикризисния щаб в общината. По време на срещата всички отговорни институции докладваха на кмета Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори за мерките по ликвидиране на последствията от бурята.

Частично остава бедственото положение в община Вълчи дол

Приоритет остава разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета. Тe трябва да се почистят по най-бързия начин заради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове. Затова ще бъдат осигурени допълнителни екипи и техника, стана ясно по време на заседанието.

Четири автобусни спирки и 151 стълба за улично осветление са пострадали вследствие на урагана. Предстои възстановяването им, изчакват се огледите от застраховател.

От четвъртък – 23 ноември, се възстановяват и присъствените учебни занятия в останалите четири училища, които бяха в онлайн режим.

Кметът Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори призова всички граждани, да се включат в почистването на града. Инициативата "Да почистим Варна заедно" ще се проведе на 25 и 26 ноември (събота и неделя).

Последвайте канала на

Нора Виткова
765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини