Уволняват и наказват надзиратели заради протестите и Facebook коментари

  • 09 октомври 2023 10:23

  • 1190
  • 1
Уволняват и наказват надзиратели заради протестите и Facebook коментари
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Поражда се ново недоволство сред служителите в затворите. Този път то е свързано с  уволнението на младши инспектор Емил Велков. Хората се оплакват и от налагането на натиск върху техните колеги, участващи в протестните демонстрации.

"Имаме 10 човека, които са уволнени и възстановени само в София. Намират се всякакви поводи. Имаме около 50 човека, наказани за Facebook коментари. Повечето от колегите са си обжалили наказанията и съдът ги е отменил. Пускат се и фалшиви новини в медиите. Скоро излезе една новина, че съм погнат от прокуратурата. Нашият офис е даден от министъра на правосъдието, съгласно споразумение, а получих покана в петдневен срок да го освободя. Установих, че дори няма ток. Днес трябва да върнем ключовете", коментира председателят на Синдиката на служителите в затворите Ясен Тодоров в студиото на "България сутрин". 

Работещи в затворите поискаха оставката на директора на ГДИН

По думите му най-големият проблем е промяната на режима на работа, тъй като са се наложили 12-часови смени, вместо 24-часови.

"Искаме си смесения режим, с който преобладаваха 24-часовите смени. Очакваме министърът на правосъдието да преразгледа този режим. Трябва да се разгледат и обществените поръчки, предадени на прокуратурата", заяви Ясен Тодоров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че има подадени няколко искания за среща с министъра на правосъдието Атанас Славов, но служителите в затворите са се срещали само с ресорния зам.-министър Емил Дечев.

На въпроса дали протестите ще продължат, Тодоров отговори, че ще изчакат седмица, след което планират нова демонстрация.

"Очакваме среща с министъра. Днес ще бъде входирано ново искане за среща. Очакваме да упражни контрол върху Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", заяви Тодоров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1190 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.09 | 10:49

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини