До дни пускат движението по ремонтирания участък от жълтите павета

  • 27 септември 2023 15:59

  • 824
  • 4
До дни пускат движението по ремонтирания участък от жълтите павета
© Булфото (архив)

До края на седмицата ще бъде пуснато движението в ремонтирания участък от жълтите павета между бул. „Васил Левски“ и преди кръстовището с ул. „15-ти ноември“. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по строителството на Столичната община Ангел Джоргов, който направи проверка на довършителните работи.

„Пренареждането в активните ленти за движение вече е приключено. Довършителни дейности има при връзката с ул. „15-ти ноември“. На 90% е положена пътната маркировка“, каза зам.-кметът.

По повод на снимките, появили се в социалните мрежи на павета със стара бяла маркировка по тях, Ангел Джоргов каза, че те вече са почистени.

Сагата е към своя край: Жълтите павета са пренаредени на 95%

Нашата идея е да не се увреждат паветата, измити са. По някои от паветата има следи от битуми, от катрани, които почти не могат да бъдат премахнати, тъй като по-сериозна физическа намеса ще повреди паветата. Ако се появяват дефекти след време, те ще бъдат отстранени от фирмата-изпълнител на ремонта, увери Джоргов.

Гаранционният срок е 8 години. Зам.-кметът припомни, че паветата бяха подредени по нова технология, която може да бъде използвана при бъдещи ремонти на останалите участъци от жълтите павета.

„Тази зона беше в най-лошо състояние, имаше и много счупени павета“, припомни Джоргов.

Ремонтът на жълтите павета през това лято се наложи, тъй като малко след края на ремонтните дейности през миналата година участъци от жълтите павета се разместиха.

Последвайте канала на

Владимир Василев
824 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.03.06 | 20:16

4
Грешна ви е технологията. Това не са плочки или гранитни павета. Старата технология е с основа от битумна смола и фугиране с горещ дзифт. 100 години стояха, и още 100 щяха да стоят, ако крадливата община не се полакоми за ужким лесен ремонт.

2023.09.27 | 17:41

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот -многократно, прочетете го сами -----> tyny.to/sbiom

2023.09.27 | 17:27

1
А следващия ремонт на ремонта на ремонта на ремонта.......... за кога е предвиден.

2023.09.27 | 17:29

2
Е не са казали, че почват да ремонтират участъка който ремонтираха преди да ремонтират този.

Добави коментар

Водещи новини