Експертът по пътна безопасност Светослав Васев: Трябва да има неизбежност на санкцията

  • 11 септември 2023 21:10

  • 931
  • 1
Експертът по пътна безопасност Светослав Васев: Трябва да има неизбежност на санкцията
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Никой не е застрахован от това да попадне в пътно произшествие“, каза пред БТВ Светослав Васев, експерт в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

„Не винаги повишаването на размера на санкциите води до най-положителния резултат. Санкцията трябва да бъде изтърпяна и да бъде постигната нейната цел. В нарушителите не бива да остава чувството за безнаказаност“, посочи той.

„Трябва да има неизбежност на санкцията. Нарушителят да поеме своята вина. Само тогава може да има устойчиви резултати“, коментира Васев.

Георги Георгиев след трагедията на "Гурко": Трябва да сложим край

„Контролът е част от всичко. Винаги може да се каже, че може повече. Той е само един елемент от всичко. Друг елемент е щадящата инфраструктура. Тя трябва да не позволява ние да получим тежки наранявания или смърт при инцидент. Каквото нарушение да сме извършили – контролният орган да дойде, да ни санкционира и да приключи дотам“, подчерта експертът.

„Наскоро бяха приети промени за отнемане на превозното средството след употреба на алкохол. Според мен е стъпка в правилната посока. Според МВР три пъти са намалели катастрофите с шофьори, употребили алкохол“, каза още той.

Васев уточни, че само съдът може да отнеме превозно средство, а МВР осъществява изпълнението на съдебното решение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
931 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2023.09.12 | 01:51

1
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини