Ана Пападопулу: Да не орем към дъното на Марианската падина така смело!

  • 25 юли 2023 14:37

  • 3189
  • 0
Ана Пападопулу: Да не орем към дъното на Марианската падина така смело!
© личен архив

Коментар на една от най-известните театрални и кино актриси у нас Ана Пападопулу. Тя е завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2000 г. в класа на проф. Стeфан Данаилов. От трупата на Народния театър е, изиграла е десетки театрални роли. Носителка е на наградата за млади театрални дарования „Иван Димов“, отличена е с АСКЕЕР за поддържаща женска роля за изпълнението си в „Лисичета“, през 2019 г. е номинирана за наградата ИКАР за ролята си в „Дивата патица“.

На снимката: С професор Атанас Атанасов в "Дванайсета нощ"

За 25 години в трупата на Народния Театър

НИКОГА, НИКОГА колега не си е позволявал да крещи от кулисите по колеги, които играят на сцената “ТЪПАААЦИИИ”.

Никога, но ето, че един от тримата “активисти”, решени твърдо да унищожат всяка възможност за развитие и благоденствие на театъра го правят.

За 25 години НИКОГА, НИКОГА не съм виждала колега да извлича сценичната си партньорка за косата, крещейки ѝ зад кулисите, че с бездарници не можел да седи на една сцена. ( ще кажа само, че колежката обвинена в “бездарие” е нещо като природно явление и национално богатство, поне от моя гледна точка. От гледна точка на критика и награди, оказва се високо оценена ) . Но ето, че един от тримата “ борци за народна справедливост” е способен да го стори.

За 25 години НИКОГА, НИКОГА НЕ видях колега да злослови, заплашва и злепоставя АБСОЛЮТНО БЕЗПРИЧИННО колегите си. Но ето, че въпросните “трима мускетари” са решени на всичко да потъпчат градени доверие и приятелства с лека ръка.

За тях може да се каже следното:

Единият от тях е единственият човек в историята на народния театър, който е бил ЧАСТ ОТ ТРУПАТА на театъра, но в същото време е бил на хонорар. Много дълго време! Прецедент позволен за богове.

Другият “партизанин” е единственият човек, който съм виждала ( припомням, че съм от 25 години в театъра и сме сменили през това време 8 директора) да целува ръка на директор след встъпването му в длъжност, пред около 50 човека свидетели. Ръката, която целуна беше на господин Василев.

За третия ще кажа само, че обикаляше коридорите и ни казваше колко “готин” директор ще ни дойде. ( визирайки господин Василев ) . Ние не го познавахме. Но явно те имаха и тогава мнение по въпроса с това кой е добър и кой не за театъра.

Накратко искам да обобщя:

Нима хора способни на подобна низост и липса на всичко човешко, имат право на глас как да бъде управляван и от кого Народния Театър.

Нима обществото е способно да не прозира по-големите и страшни интереси, които се целят в сърцето на този театър.

Нима някой може да допусне, че ние ще продължаваме да таим цялата мъка причинена от тези хора в сърцата си.

Не.

Когато се премине отвъд всички морални закони, когато се потъпче всичко свято в отношенията между хората, когато психическият тормоз не спира с месеци, тогава няма как да се таи.

Вярвам, че един ден ще се върне нормалността.

И нека не позволяваме на хора, които са способни да унижават цяла една институция да взимат решения въпреки разума и закона, водени от личните си демони и интереси.

П.с. Камен Донев е голям артист. Но Камен Донев НИКОГА не е бил част от трупата на Народния Театър. Затова нека се спре спекулацията, че Камен Донев напуска Народния. Той е в качеството си на гост актьор в този театър. Което не го прави по-малко талантлив.

Благодаря за вниманието.

Нека бъде светлина!

И силата бди над всички ни!

П.П.С. В света в момента умират хиляди хора. Едни от глад. Други заради войни. Трети са убити жестоко от психопати.

Глобалното затопляне е факт.

Над главите ни греят милиони звезди, които са умрели много преди раждането ни. Има милиарди галактики. В пъти по-големи от нашата галактика.

Имаме океани и морета на собствената ни планета, за които не знаем почти нищо.

Наистина ли няма по-важни неща, с които да се ангажира обществото ни?!

Нима господин Василев е най-голямата угроза за българската култура?

Директор избран законно и спазил всичко обещано в програмата си?!

Откога решаваме, че можем да веем знамена, зад чиито лозунги се крият изцяло лични интереси?!

Моля за малко спокойствие и известна доза скромност.

Да си толкова патетичен по подобни въпроси, без да си запознат с цялото, е нещо като да забиеш на Рожен 111 метров пилон и това да те прави “голем патреот”.

Така де.

Да не орем към дъното на Марианската падина така смело.

Имената на “самураите” ги спестявам от човещина и вродена деликатност.

Live long and prosper!

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3189 0

Свързани новини

Водещи новини