Министър Тагарев разговаря с посланика на Грузия

  • 19 юли 2023 18:39

  • 373
  • 0
Министър Тагарев разговаря с посланика на Грузия
© МО
Слушай новината Слушай новината

Двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за и Н. Пр. Отар Бердзенишвили, извънреден и пълномощен посланик на Грузия на среща днес, 19 юли, в Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за изтъкна важността на сътрудничеството в Черноморския регион за ситуационната осведоменост в динамичната среда за сигурност и значението на обмяната на информация. Той подчерта приноса на България към мисията на Европейския съюз за наблюдение в Грузия, обучението на грузински военнослужещи, повишаването на оперативната съвместимост и изграждането на способности чрез двустранни учения и съвместна подготовка. 

Министър Тагарев проведе среща с посланика на Хърватия у нас

Н. Пр. Отар Бердзенишвили изказа благодарност за партньорството и подкрепата, които страната ни оказва на Грузия. Двамата изразиха готовността си за активизиране на сътрудничеството в областта на отбраната и обмяната на опит между двете страни.

На срещата присъстваха съветникът на министъра на отбраната Радостин Илиев, началникът на отдел „Двустранно и регионално сътрудничество“ Даниела Григорова и съветникът на посланика на Грузия в България Ана Давиташвили, съобщиха от пресцентъра на МО.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини