От 13-и до 17-и юли се ограничава движението по път ІІ-86 между Пампорово и Соколовци за Роженския събор

  • 10 юли 2023 18:23

  • 460
  • 0
От 13-и до 17-и юли се ограничава движението по път ІІ-86 между Пампорово и Соколовци за Роженския събор
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

От 13-и до 17-и юли ще бъде ограничено движението по участък от път ІІ-86 Пловдив – Смолян, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Като част от организацията в дните на Роженския събор, от 11 часа на 13-и юли до 6 часа на 17-и юли се спира движението от отклонението за Пампорово до с. Соколовци. Алтернативният маршрут за движението на транзитния трафик е Проглед –  Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно.

От  13-ти до 17-ти юли отпада забраната за движение на автомобили над 3,5 т по път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян.

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Очаква се движението по второкласния път Пловдив – Смолян да бъде натоварено и поради това на шофьорите на товарни автомобили се препоръчва да използват  обходните маршрути: Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – к. к. Пампорово – Смолян и обратно; Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно.

Пътуващите към Рожен и региона в дните на събора да се съобразят с очаквания интензивен трафик, предупреждават от полицията. Препоръчва се автомобилите да потеглят в по-ранните часове, за да се избегнат задръствания и колони от изчакващи коли. Посетителите могат да разчитат и на редовен обществен транспорт към Роженския събор, уточняват от Община Смолян.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини