Водещите новини! Зеленски в България!

  • 06 юли 2023 13:19

  • 1021
  • 0
Водещите новини! Зеленски в България!
© Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 юли   

 

Украинският президент Володимир Зеленски обеща „осезаем отговор“ на руския ракетен удар по жилищен блок в град Лвов, Западна Украйна, при който по обновени данни, съобщени от украинския вътрешен министър Игор Клименко, са загинали четирима души, предаде Франс прес.

„Последствията от среднощната атака на руските терористи“, заяви той в публикация в социалната мрежа Телеграм, придружена от видео, показващо разрушена сграда. „За съжаление, има загинали и ранени. Определено ще има отговор на действията на врага. И то осезаем“, добави Зеленски.

Зеленски обеща осезаем отговор след удара по Лвов

***

Вицепремиерът и външен министър на България Мария Габриел посрещна украинския президент Володимир Зеленски на летище София. 

„Добре дошъл в България, Володимир Зеленський", написа тя в мрежите. 

Президентът на Украйна кацна малко след 12.00 часа в столицата ни.

Мария Габриел посрещна Зеленски

***

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна днес на еднодневно посещение в София, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Изявление се очаква в 14.00 часа.

Официално от МС: Ето каква е програмата на Зеленски в София

***

Зеленски кацна в София

***

Следете всичко важно: Зеленски на посещение в България

***

Позицията на БСП е лицемерна -  помните когато през 2022 г. правителството, от което част бе и г-жа Нинова, продаваше оръжия на Украйна чрез посредници. Сега обаче от БСП лъжат и отричат, за да се спасят имиджово. 

По-добро от това да продадем оборудването на АЕЦ "Белене", и то поне на цената, на която сме го закупили, няма. Защото цената от 1.2 млрд. лв. е начална и може да се увеличава. Това е една изгодна за България сделка.

Можем да продадем оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна и за повече от 1,2 млрд. лв.

***

„Предлагаме да продадем на Украйна оборудването на АЕЦ „Белене”, което не ни е необходимо“.

„Ние имаме оборудване, но нямаме централа. Хората си мислят, че когато имаш реактори, имаме „двигатели” за централата. Украинците имат готова централа, остават им само реакторите. Получава се перфектно съвпадение”, смята той.

Делян Добрев за продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна: Шансът за България е уникален

***

„Президентът Зеленски е добре дошъл у нас. Той е лидер на държава във война, неговата сигурност е изключително важна. Самата вероятност да дойде у нас е изключително важен знак“.

По думите му българските боеприпаси вероятно са спасили хиляди животи в Украйна.

По повод референдумът против еврото, той заяви: 

„Това не е референдум за българския лев. Това е манипулация. Дори не е референдум против еврото, а е против Европа, против европейското ни бъдеще. Евтин пиар трик, с който „Възраждане” манипулира народа. Този референдум е против Конституцията, той е незаконен. Да задаваш въпрос на българското общество, който знаеш, че е противозаконен, това е манипулация, злоупотреба с общественото доверие“.

Лорер: Референдумът против еврото е евтин пиар трик, "Възраждане" манипулира народа

***

… пише, че „не си е дал сметка, че това е стара историческа сграда“. Информацията е на електронното издание на „Дейли мейл“, цитирани от БНР.

От кметството в Рим са заявили, че „писмото е сюрреалистично и е пълна глупост“.

Рим за българина, надраскал Колизеума: Що за образование има този човек?

***

Снимка с отрязани глави, огромен чук, множество перуки, златни кюлчета и чуждестранна валута бяха открити при обиска в дома на собственика на "Вагнер" Евгений Пригожин край Санкт Петербург. Това съобщи петербургското издание "Фонтанка", която разпространи снимки и видео. Обискът бе на 25 юни, ден след въоръжения метеж.

Откриха шокиращи трофеи в имението на Пригожин

***

Лукашенко обяви: Пригожин се върна в Русия

***

Приложение на компанията на Марк Зукърбърг "Мета", което ще се съревновава с "Туитър", вече е достъпно, предаде Франс прес.

Новата платформа е наименувана Threads, като по характеристиките си тя силно наподобява платформата "Туитър" на Илон Мъск.

Засега потребителите в Европейския съюз няма да имат достъп до Threads, заяви "Мета", цитирана от европейската онлайн версия на изданието "Политико".

Конкурентът на "Туитър", създаден от Марк Зукърбърг, е недостъпен за потребители от ЕС

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1021 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини