Фандъкова с призив към чуждите инвеститори

  • 28 юни 2023 12:39

  • 300
  • 0
Фандъкова с призив към чуждите инвеститори
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска призова чуждите инвеститори да инвестират в младите хора в България.

Инвестирайте в хилядите млади хора, образовани, мечтаещи, знаещи. Инвестирайте не в София, инвестирайте в тези хора, струва си, се обърна Фандъкова към бизнеса, предаде БТА. Тя каза, че хората са най-големият капитал на София.

Когато преди повече от 10 години започнахме да говорим за дигитални решения за градовете, на мнозина това звучеше странно, но моята мисия винаги са били образованието, науката, тяхното ефективно включване в развитието както на потенциала на нацията, така и в решаването на задачите на града, каза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Йорданка Фандъкова: София не може да се лишава от финансиране по политически причини

Технологиите преобразяват живота ни, нашата задача е да ги използваме за подобряване качеството на живот, каза още кметът на София. Фандъкова изброи приноса на столицата за развитието на страната - БВП, който София произвежда е 51 млрд. лева, което е 43 процента от икономиката на България, а над 50 процента от преките чуждестранни инвестиции в страната са направени в столицата.

Приносът на София в развитието на България е огромен, безспорен, затова София заслужава подкрепата на държавата, посочи Фандъкова. Тя отбеляза още, че София се превърна не просто в предпочитано място за живот, но и в икономически, образователен и културен център и добави, че зад това стоят усилията на много хора. Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска отбеляза работата на общината в подкрепа на дейността на бизнеса в града. Сред инициативите са по-гъвкави административни услуги за бизнеса със създаването на Общинската агенция за инвестиции, инструментът "Зелена карта" за административно обслужване, насочен към компании, които имат инвестиции за над 130 млн. евро. Други инициативи са програмата Sofia IS, която обединява градската администрация и независими международни консултантски компании, които да подкрепят бъдещи инвестиции на компании в София, а също инструментът "Акселератор Стартъп София" за подкрепа на стартиращи компании.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини