Фандъкова с последна информация за ситуацията след проливните дъждове в София

  • 18 юни 2023 14:00

  • 1371
  • 0
Фандъкова с последна информация за ситуацията след проливните дъждове в София
© bulphoto (архив)

Като цяло се успокои ситуацията, спаднаха нивата на реките и язовирите. Единствено река Лесновска е с повишени нива, така че там и в момента са моите екипи и заедно с районната администрация могат да наблюдават и да предприемат мерки, каза столичният кмет във връзка с проливните дъждове на територията на София.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска взе участие в инициативата “Заедно срещу езика на омразата”, която се провежда в близост до Орлов мост съвместно със Столичната община и Организацията на евреите в България „Шалом”.

Задачата оттук нататък е да продължи отводняването и почистването, където е необходимо, добави кметът. Тя съобщи, че е възложила задача да бъдат описани щетите по общинската и частната инфраструктура. Общинската е важна, защото някъде буквално имаме изровени улици, които ще трябва да възстановяваме и то бързо, добави Фандъкова.

Ситуацията в страната след проливните дъждове: Частично бедствено положение във Враца, Криводол и Хайредин

Няма проблеми в училища, детски градини, а единствено в общинската инфраструктура - с някои улици в район “Витоша”, “Нови Искър” и “Кремиковци”. Това са и районите, където има щети. При този обилен дъжд и тези количества, които се изсипаха над София, смятам че благодарение най-вече на превенцията, в която инвестираме постоянно и реакцията на екипите, щетите са доста ограничени, каза кметът.

По думите на Фандъкова сигналите са намалели чувствително. От сутринта има три - предимно от частни сгради, добави тя. Екипите на общината и пожарната съдействат и на хората. Има и паднали дървета. Отстранени са клони и всичко, което може да бъде опасно, разпоредено е и постоянно да се проверява за изсъхнали дървета.

Няма пострадали през последните два дни, каза Фандъкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини