Йорданка Фандъкова: София не може да се лишава от финансиране по политически причини

  • 27 юни 2023 13:10

  • 530
  • 0
Йорданка Фандъкова: София не може да се лишава от финансиране по политически причини
© Булфото

За кметската работа в София е важно освен прекрасните, красиви приказки и мечти, да може да се работи и да се посрещат предизвикателства.

Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в отговор на въпрос на БТА по повод предстоящите избори за кмет на столицата.

По думите на Фандъкова всяка политическа сила трябва да подбере кандидата си така, че освен да може да бъде избран, да може и да работи за града.  

На въпрос кой ще бъде кандидатът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за кмет на столицата, Фандъкова припомни, че още след местните избори през 2019 г. е взела решение да не се кандидатира повече. "Обявих го публично миналата година", посочи тя.

Фандъкова представи списък с обекти от капиталовата програма на СО на стойност близо 600 млн. лева

По думите ѝ в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се водят разговори, започват номинационните събрания по структури. Хората ще могат да дадат своите номинации освен за кмет на София и за кметове на райони, общински съветници. "Надявам се да можем да продължим, независимо кой ще бъде кмет, работата за София", заяви тя.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска подчерта, че трябва да се работи и да се полагат огромни усилия, защото предизвикателствата са много. Предстои разглеждането на държавния бюджет. "Надявам се този път финансовото министерство да не ни остави без средства за детски градини, което се случи миналия път, въпреки поетите ангажименти на тогавашните финансов министър и премиер", заяви кметът.

Тя добави, че София, като най-големият град в страната, не може да се лишава от финансиране по политически причини. "Когато даваш заявки, покажи, че София те интересува", каза столичният кмет. 

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска провери строителството на детска градина в столичният кв. "Горна Баня".

По-късно днес от "Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократична България" (ДБ) и "Спаси София", подкрепена и от "Екипът на София", ще представят кандидатурата си за кмет на столицата. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини