Нощни автобуси през лятото във Варна

  • 20 април 2023 14:15

  • 1091
  • 0
Нощни автобуси през лятото във Варна
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

По пет линии на градския транспорт във Варна ще има курсове и през нощта по време на летния сезон.

Това гласува комисията по транспорт към Общински съвет по предложение на председателя на местния парламент Тодор Балабанов, направено заради подписка на група варненци, предава "Дарик".

За периода 1 юни – 30 септември ще има автобуси по линии 7, 17, 20, 31 и 148. Нощният транспорт ще осигурява превоз на пътници до 01:00 ч., с реципрочни часове от крайните точки.

Промените ще доведат до разтоварване на автомобилния трафик през летния сезон и ще бъдат в помощ на работещите в туристическия бранш. Ще се осигури също удобен и подходящ обществен транспорт за жителите и гостите на града, бе изтъкнато на заседанието.

Предложението беше одобрено с пълно единодушие от комисията по транспорт, но за да влезе в сила, трябва да получи подкрепата и на Общинския съвет.

Wi-Fi покритие за 83 автобусни спирки във Варна

На днешното заседание съветниците гласуваха също промяна в транспортната схема на Варна с цел улеснение на пътуващите към селищни образувания Боровец – юг и Боровец – север. По маршрута на автобусна линия 46 ще бъде разкрита нова автобусна спирка „Санта Мария“. Тя се ще намира между спирки „Голям обръщач – Боровец“ и „Галата – обръщач“ и ще се обслужва двупосочно. Във връзка тази промяна ще бъде променено маршрутното разписания на линия 46.

Съветниците от ПК „Транспорт“ одобриха и икономическата рамка за дейността на обществения превозвач във Варна за периода 1 януари – 23 октомври 2023 г.  Възнаграждението на километър маршрутен пробег е в размер на 12 973 000 лв., или 1.5413 лв./км без ДДС. Транспортната задача за периода е 8 417 000 км.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1091 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини