Wi-Fi покритие за 83 автобусни спирки във Варна

  • 30 март 2023 17:03

  • 283
  • 0
Wi-Fi покритие за 83 автобусни спирки във Варна
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Осигурено е Wi-Fi покритие в зоната на 83 автобусни спирки във Варна, оборудвани с машини за продажба на превозни документи.

По такъв начин се осигурява достъп до интернет за варненци и гости на града, посредством който те могат да получат необходима за тях информация за маршрутите и разписанието на градския транспорт и за културните и туристически локации, съобщиха от общинското предприятие ТАСРУД.

На машините за продажба на превозни документи, разположени на спирките, са поставени стикери, на които е отбелязано името на спирката, както и два QR кода, които дават директен достъп до мобилното приложение за автобуси BusVarna и до интернет-страницата visit.varna.bg, която съдържа информация за културните и туристически места в града.

Чрез мобилното приложение, желаещите могат да получат информация в реално време за автобусните и тролейбусни линии в града, тяхното разписание и маршрут. Действията са следните - при първо сканиране на достъпни Wi-Fi мрежи от предложения списък от точки трябва да се избере Wi-Fi мрежа с името busVarna.

Слагат навеси на 100 спирки в София

Автоматично ще бъде заредена начална страница. Необходимо е след това потребителят да натисне виртуалният бутон „Съгласен“, за да може да завърши процедурата по запазването на избраната мрежа, след което тя е достъпна за ползване.

В рамките на 48 часа устройството, през което е осъществено влизането в тази мрежа, независимо на коя от автобусните спирки, се получава достъп до интернет, прескачайки описаната процедура.

При повторно влизане след време, по-голямо от посоченото, отново трябва да се премине през първоначалното действия за запазване на мрежата и достъпване до интернет.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини