МВнР предупреждава: Глоби от 200 до 5000 евро в Гърция за изхвърлен фас

  • 14 април 2023 10:15

  • 794
  • 3
МВнР предупреждава: Глоби от 200 до 5000 евро в Гърция за изхвърлен фас
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Изхвърлянето на фасове в околната среда в Гърция е абсолютно забранено, тъй като може да предизвика пожар, напомнят от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР) във връзка с предстоящите пътувания на български граждани до съседната страна.

Основната глоба за това нарушение е 200 евро, но Наредбата за противопожарната охрана предвижда ескалиращи глоби в зависимост от зоната, в която се извършва нарушението или ако то се извършва системно. В последните случаи глобата може да достигне до 5000 евро.

Тютюнопушенето по време на шофиране не е тотално забранено в Република Гърция, но в редица случаи, поради риск от злополуки и други съображения, то се наказва от закона с големи глоби, напомнят от Ситуационния център на МВнР.

В присъствието на дете под 12-годишна възраст тютюнопушенето по време на шофиране в Гърция е абсолютно забранено. Съгласно Закона против тютюнопушенето, пушенето и консумацията на тютюневи изделия са напълно забранени във всички автомобили, частни или обществени, когато в тях пътуват непълнолетни лица на възраст под 12 години.

Глобата за тютюнопушене в присъствието на дете под 12-годишна възраст в частен автомобил е 1500 евро, а в обществен – 3000 евро, като едновременно с това се отнема и свидетелството за управление на моторно превозно средство за срок от един месец. Важно е да се отбележи също, че шофьорската книжка се отнема и когато нарушението е извършено от друг пълнолетен пътник в автомобила.

По кои отсечки шофьорите трябва да бъдат най-внимателни?

Трафикът на Граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата" рано тази сутрин бе интензивен за товарни автомобили и в двете посоки, съобщиха на интернет страницата си от „Гранична полиция“ към МВР.

През съвместните гранични пунктове „Златоград“/ „Термес“ и „Ивайловград“/„Кипринос“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
794 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.04.14 | 20:35

3
а тука 12 годишните си пафкат цигарки на оградата на училището и са пробвали всички видове дрога вече ....
Емѝ...

2023.04.14 | 13:00

2
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033 :))
Иванчо

2023.04.14 | 10:56

1
Браво на тях.В Италия гостите чернилки я превърнаха на кочина!!!!!

Добави коментар

Водещи новини