Тираджии превърнаха аварийна лента на магистрала "Хемус" в паркинг и сметище

  • 28 февруари 2023 09:43

  • 632
  • 0
Тираджии превърнаха аварийна лента на магистрала "Хемус" в паркинг и сметище
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Десетки неправилно паркирани камиони превръщат участък от АМ "Хемус" в капан за невнимателни водачи. Шофьори на тирове паркират в аварийната лента, за да ползват задължителната си почивка. 

Участъкът в района на Жерково обаче е станал огромно сметище, тъй като шофьорите оставят след себе си битови отпадъци, празни туби от автомобилни масла и износени гуми.

На нерегламентираната отбивка за престой се трупат отпадъци, които се почистват от фирма, наета от Агенция "Пътна инфраструктура". За почистването на такива места пътната агенция харчи голяма част от бюджета си. 

Ангел Попов, експерт от Европейския център за транспортни политики, обясни пред Нова телевизия, че международните шофьори подлежат на солидни глоби, в случай, че не спазят задължителната си почивка. Условията на АМ "Хемус" обаче са предпоставка за опасни инциденти.

Закъсали тирове в снега блокираха пътя Благоевград-Банско край Предела

"Миналата година един шофьор на камион загина тук, докато сменя гума", каза Попов. Той поясни, че това е единственият участък, в който шофьорите могат да почиват, тъй като в околността няма пригоден за тях паркинг. 

От Европейския център за транспорта политика организират доброволческа акция по почистване на мястото, превърнало се в сметище. 

Константин Тодоров
632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини