Министър Караджов: В селата, където има интензивен трафик на тирове, ще се поставят знаци, забраняващи движението им

  • 07 юни 2022 13:09

  • 709
  • 2
Министър Караджов: В селата, където има интензивен трафик на тирове, ще се поставят знаци, забраняващи движението им
©

Задачата е поставена на АПИ и във всички села, в които има забелязан трафик на тежкотоварни автомобили, се разработва цялостен проект. Монтанското село Доктор Йосифово попада в тази графа и според проекта ще се поставят знаци, които забраняват преминаването на тежкотоварни автомобили. Проектът е върнат за доработка и очакваме другата седмица поставянето на знаци, които ограничават движението на тирове, да започне. Този път е третокласен и е рехабилитиран, намира се в прексрасно състояние и не трябва по този начин да отбягваме тол системата. В този проект за постаяне на знаци ще обхване много села и пътища в България.

Това разкри пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова по повод инцидента от вчера, при който ТИР се вряза в къща в монтанското село Доктор Йосифово.  

Тир се заби в къща в Монтанско

"Винаги съм бил категоричен, че ако не разрешим проблема с отсечката "Кресна" на АМ "Струма", хората няма да ни го простят. Призвани сме и аз, и министър Сандов да намерим здрав път, по който да се случи Кресна, без да нарушаваме екологията на това прекрасно място. Подал съм ръка и съм казал - нека да изнесем целия трафик, цялата бъдеща част на АМ "Струма" на обхода по източните хълмове на Пирин. Трябва да го направим на два етапа, като първият вече е готов, мина през Закона за обществените поръчки и имаме законен ОВОС. Буквално след него трябва да върви и второто платно, макар и със закъснение от 2-3 години, но хората трябва да са доволни", заяви още той преди да вземе участие в заседанието на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. 

Филип Епитропов
709 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гошо От ГЕРБ

2022.06.07 | 18:09

2
Що направо на всички входове на страната не сложите по един знак забранено за над 7,5т и ще решите проблема с катастрофите,даже и до голяма степен ще решите и проблема с корупцията!Няма корумпиращи няма и корубция!Евала ви прайм бе батко!

2022.06.07 | 13:28

1
глупако, няма друг път през който да минават тировете! щял да сложи знаци и да реши проблема! нещастни, некомпетентни, крадливи некадърници сте всички до един!

Добави коментар

Водещи новини