Ученици от Ловеч пишат 150 думи за Васил Левски

  • 15 февруари 2023 14:58

  • 280
  • 0
Ученици от Ловеч пишат 150 думи за Васил Левски
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Основно училище „Васил Левски“ в Ловеч започна инициативата „150 думи за Левски“ по повод патронния празник на училището и 150-годишнината от гибелта на Апостола. Идеята е да се създаде словесен портрет на Левски от думи, с които съвременниците го свързват, съобщи пред БТА Жанина Илиева, преподавател по български език и литература в учебното заведение. 

В седмицата преди 19 февруари – от 13 до 17 февруари,  върху пана във фоайето на училището ученици, родители, учители и гости могат да напишат своята дума за Левски. Тя трябва най-точно да го описва и да изразява собственото усещане за Апостола на българската свобода, свързано с личността и делото му, посочи Илиева.

По думите ѝ целта е в края на инициативата да бъдат събрани най-популярните думи за Левски. Словесният портрет, който с общи усилия ще се създаде от деца, родители и учители, ще бъде представен със съвременни аудиовизуални средства. 

Откриха неизвестен досега марш, посветен на Васил Левски

Събитието е част от програмата на училището  по повод 150-ата годишнина от гибелта на Васил Левски. Целта е да се припомни делото и заветът на големия български революционер. В състезания и конкурси учениците ще покажат своите знания, умения и таланти.

По традиция се организират училищно състезание по математика „Васил Левски“ за ученици от първи до седми клас, литературен конкурс под наслов „Левски! Жив е …!“, конкурс за мултимедийна презентация „Времето е в нас и ние сме във времето“, конкурс за детска рисунка „Българийо, родино мила!“

В програмата за отбелязване на годишнината от гибелта на Апостола е включено междуучилищно състезание „Лъвски скок“. То ще се състои на 16 февруари и са поканени да участват  училища от Ловеч. Състезанието е за ученици от трети до седми клас. Ще се участва с отбори от по едно момиче и момче. 

На 16 февруари ще бъдат наградени победителите в конкурсите и състезанията, информира още Жанина Илиева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини