Водещите новини! Депутатите на БСП напуснаха залата по време на минутата мълчание за жертвите на комунизма. Ръст за еврото (и още…)

  • 01 февруари 2023 13:26

  • 965
  • 1
Водещите новини! Депутатите на БСП напуснаха залата по време на минутата мълчание за жертвите на комунизма. Ръст за еврото (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 1 февруари    

 

С декларации в памет на жертвите на комунистическия режим започна днешният парламентарен ден. Те бяха изчетени в отсъствието на БСП, чиито депутати напуснаха залата.

В отсъствието на БСП: депутатите почетоха с минута мълчание жертвите на комунизма

***

Курсът на еврото и днес остана над прага от 1,08 долара, съобщиха германски финансови издания.

В междубанковата търговия във Франкфурт тази сутрин единната европейска валута се котираше за 1,0872 долара или малко под снощното си равнище.

Ръст за еврото, единната валута остава под 1,09 долара

***

Накратко: 
- само глупав човек би финансирал тероризъм с криптовалута, защото оставя незаличими следи. Пример: самата прокуратура показа два трансфера към човек, оперативно интересен за израелските служби (с малката подробност, че е станал оперативно интересен много след трансферите). 
- „Подобни акции ни отдалечават от това да бъдем фактор в сферата на криптовалутите. Когато говорим за този сектор, има държави, които се позиционират така че да го развиват - като Дубай. Ние с публичното говорене, свързано със сектора, неминуемо се отдалечаваме“.
- „Комисията за финансов надзор, НАП и прокуратурата не са представили никаква допълнителна информация и няма нарушения, които да не са известни на обществото“.
- „Той определи работата на комисията по казуса Nexo като прахосване на парламентарно време“.

Икономист: Българските правоохранителни органи не биха могли да разследват дейността на Nexo

***

Шефът на сметната палата беше светкавично изхвърлен от поста, след като е отказал да участва в „хора на ГЕРБ и ДПС по темата Nexo“, по думите на Надежда Йорданова. 

ПП и ДБ обжалват в Конституционния съд освобождаването от поста на шефа на Сметната палата

***

Непосредствено след това Николай Денков (ПП) се оплака, че е принуден постоянно да слуша „псувни и обиди от страна на Ганев“, защото седи близо до него на първия ред. Той нарече поведението на народните представители "просташко". Според него, с поведението си те рушат имиджа на парламента още повече.

Наказания на финалната права на парламента: заваляха обиди заради "просташко поведение"

***

Калина Константинова (ПП): С ДБ искаме да обединим всички будни хора, не само партии

***

Литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис се изказа вчера против наличието на руски посланици в страните от Европейския съюз, предаде Франс прес.

„Няма никаква полза от това да има руски посланици в европейските столици", каза Ландсбергис на пресконференция в латвийската столица Рига.

"В повечето случаи не става дума за дипломатическа институция, а за пропагандна институция, която прикрива военни престъпления", изтъкна Ландсбергис.

Литва се обяви против наличието на руски посланици в страните от ЕС

***

Двама високопоставени офицери от Россгвардия (военизирано подразделение на подчинение на вътрешното министерство в Москва) загинаха вследствие на взрив в окупирания от Русия през 2014 г. украински черноморски полуостров Крим.

"Това е само началото! Не страхувайте! Борете се! Влизайте в редиците на АТЕШ!", заявиха от съпротивителното движение.

Украински партизани: Взривихме високопоставени окупатори в Крим

***

Командирът на украинско подразделение, действащо в Бахмут, Денис Ярославски потвърди, че "суперквалифицирани" руски конвенционални военни части сега подсилват щурмовите подразделения на частните военни компании (ЧВК) на Група "Вагнер" в продължаващите усилия за обкръжаване на Бахмут.

ISW: Русия хвърля елитни части срещу Бахмут

***

Въоръжен с пушка нападател откри огън в магазин от веригата за търговия на дребно "Таргет" в град Омаха в американския щат Небраска и бе застрелян от полицията, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Агенциите се позовават на съобщения на градското полицейско управление в Омаха.

В момента не се съобщава за други жертви освен застреляния от полицията нападател.

Полицията в Небраска застреля въоръжен с пушка нападател в магазин

***

 

Novini.bg
965 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.01 | 15:39

1
През 33 годишната демокрация жертвите май са повече, като гледам как намаляваме и как се изнасят младите, а и всяка статистика го доказва, та въпроса е кога ще почетем демократичните жертви.

Добави коментар

Водещи новини