Офроуд любители съсипаха поляна за събор край Гоце Делчев

  • 31 януари 2023 11:31

  • 476
  • 0
Офроуд любители съсипаха поляна за събор край Гоце Делчев
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Зачестяват случаите на автовандалски прояви на любители на „офроуд спорта“ в курортното село Попови ливади, установиха от община Гоце Делчев.

Заради това кметът Владимир Москов издаде заповед за забрана на организирането или участието в нерегламентирани състезания по пътната инфраструктура или извън нея.

Забранява се също използването на пътната инфраструктура за други цели, освен в съответствие с нейното предназначение, а именно за превоз на хора и товари.

В заповедта се забранява още извършването, организирането или участието в демонстрационни маневри, групово управление, форсиране на място на двигатели.

В общинската администрация са постъпили сигнали на граждани за вандалски автомобилни прояви в с. Попови ливади, като организиране на нерегламентирани състезания и демонстративни маневри, които застрашават живота на пребиваващите в населеното място, увреждат пътната инфраструктура, частни и общински имоти.

Екоминистърът категоричен: "Офроуд "7-те Рилски езера" се затваря

През последните дни при поредната автовандалска проява, любители на офроуда буквално са изорали повърхността на поляната, на която години наред се провежда Традиционния събор, посветен на Илинденско-Преображенското въстание.

За случващото се са подадени сигнали до полицията както от ръководството на община Гоце Делчев, така и от жители и гости на Попови ливади, които са станали свидетели на офроуд състезанията.

Цветелина Кирилова
476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини