АПИ събира оферти за проектиране и укрепване на участъка от пътя Копривщица - Стрелча, пропаднал от наводненията

  • 16 януари 2023 11:55

  • 309
  • 0
АПИ събира оферти за проектиране и укрепване на участъка от пътя Копривщица - Стрелча, пропаднал от наводненията
© Pixabay

До 20 февруари т. г. се подават офертите в обществената поръчка за извършване на проучвателно-проектантски работи и изпълнение на трайни, възстановителни и укрепителни дейности на републикански път III-606 (I-6) - Копривщица – Пазарджик /при км 21+300/ в Софийска област. Третокласният път осигурява връзката на Подбалканския път I-6 с област Пазарджик и е основна комуникация за жителите на Копривщица с Пазарджишка и Пловдивска област. Участъкът от път III-606 Копривщица - Стрелча, компрометиран от проливните дъждове и наводненията през септември м. г., е при 21-ви км от трасето.

Засегнати са пътният откос и част от пътното платно, което налага да бъдат предприети укрепително-възстановителни работи на близо 30 метра от платното.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 347 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни и започва от датата на сключването на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в два междинни етапа. Срокът за изпълнение на укрепителните дейности е 60 дни.

До укрепване на пътния участък движението в отсечката при 21-ви км от път III-606 Копривщица - Стрелча се извършва в една лента. Трасето е обезопасено и сигнализирано с бализи. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини