СОС не прие план-сметката за почистване за догодина. Фандъкова: Заради изборите партиите не мислят за града

  • 15 декември 2022 13:35

  • 272
  • 0
СОС не прие план-сметката за почистване за догодина. Фандъкова: Заради изборите партиите не мислят за града
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

След близо два часа дебати за чистотата на София столичните общински съветници не приеха план-сметката за почистването на града през 2023 година, предава "Дарик".

Това означава, че през следващата година ще се чисти с план-сметката от тази, която е 238 млн. лв., а общият размер на отхвърлената е 260,2 млн. лв.

Според опозицията градът не се чисти добре, контейнерите за боклук са препълнени, а миенето на улици не е достатъчно, въпреки че всяка година се дават повече пари. Не мина и предложението на БСП такса битови отпадъци за физически лица за 2023 година да бъде намалена с 15%.

„За съжаление виждаме, че атмосферата от парламента се пренася и в залата на Столичния общински съвет. Предстоящите местни избори мотивират много политически сили да мислят за партийните си въпроси, а не за града. Днес общинският съвет не подкрепи повече миене в града, не подкрепи изграждането на фотоволтаични инсталации в завода за отпадъци, с което да се намалят сметките на завода, и не подкрепи повече средства за районните кметове за поддържане на междублоковите пространства. Това е резултатът от цялата дискусия", заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска след гласуването.

Тя каза, че София има система за отпадъци и със средствата, които са били на разположение през 2022 г., ще се осигури почистването на града през 2023 г.  

Откриха куп документи на незаконно сметище

"Много често се е случвало политически сили да водят кампании срещу кмета чрез отпадъците", каза още Фандъкова, предава "24 часа".

Цветелина Кирилова
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини