Скандал в СОС заради знамето на Украйна, съветник от "Атака" иска да се присъедини към "Възраждане"

  • 06 октомври 2022 12:30

  • 750
  • 8
Скандал в СОС заради знамето на Украйна, съветник от "Атака" иска да се присъедини към "Възраждане"
© NOVINI.BG

Знамето на Украйна на фасадата на Столичната община отново скара общинските съветници в София на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС), съобщава БТА.

Борислав Иванов, заместник-председател на СОС, от групата на "Патриоти за София", попита защо неговия доклад за сваляне на знамето на Украйна от фасадата на общината не е част от дневния ред, след като той вчера го е писал в продължение на час и половина. Председателят на СОС Георги Георгиев му напомни, че за поставянето на знамето на Украйна се води съдебно дело, което СОС спечели на първа инстанция. "Не разбирам какво налага нескончаемо внасяне на доклади по един и същи въпрос", посочи Георгиев. Внасянето на доклада бе подложено на гласуване и докладът ще бъде разгледан днес от общинските съветници.

Иван Таков от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заяви, че още преди три месеца е писал до кмета на София, че с поставянето на украинското знаме на фасадата на общината се нарушава законът, тъй като областният управител е обжалвал в съда този доклад и знамето продължава да стои. "Ако го бяхте спазили, нямаше да има нужда от този доклад", заяви Таков.

Грети Стефанова от групата на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" заяви, че знамето на Украйна се вее гордо на фасадата на Столичната община. То символизира свобода, солидарност, победа на живота и е поставено там с решение на СОС, като за първи път това предложение е направено в зала от ДБ. "Днес, вече близо осем месеца от началото на войната, агентурната мрежа на Кремъл напълно осъзнато работи за промяна на външнополитическата принадлежност на България", заяви Стефанова. По думите ѝ днешният опит да бъде свалено знамето на Украйна говори за различни видове зависимости, политически и икономически. Това компрометира българската демокрация с хора, обслужващи интереса на Кремъл за пробив в евроатлантическата общност, подкрепяща активно Украйна във войната на Путин срещу Украйна, Европа и света, заяви Стефанова. Нашето решение трябва да бъде категорично – знамето на Украйна остава да се вее гордо до българското, европейското и това на Столичната община, допълни тя.  

Украинското знаме отново на фасадата на Столичната община, след като от "Възраждане" го свалиха

Малко по-късно Борислав Иванов произведе и друга новина. "Бях избран от листата на ПП "Атака", но тъй като политическата партия, на която вярвах, измени на думите си и отстъпи от принципите си, аз снемам доверието си от нея. Искам да изявя желанието си да се присъединя към ПП "Възраждане", чиято идеология ценности и позиции напълно се припокриват с моите" заяви той. 

"Нарушавайки правилника, искам да създам един прецедент, с който искам да покажа на вас, колеги, както и на обществеността откритото си, принципно поведение, отстоявайки вижданията си", отбеляза Иванов и добави, че никога не е членувал в "Атака", а е бил част от гражданската квота.

"Насила обаче не може да стане, затова самата партия трябва да ме припознае като неин симпатизант", коментира Иванов желанието си да се присъедини към "Възраждане". "От тяхна страна трябва да заслужа да бъда припознат като техен съмишленик. Надявам се да успея да ги убедя, че съм човек, на когото може да се разчита", посочи Борислав Иванов.

Припомняме, че групата на "Патриоти за София" в СОС се състои от петима общински съветници. Това са Борислав Иванов ("Атака"), Владимир Митов, Димитър Антов, Карлос Контрера и Михаил Петров - и четиримата от ВМРО.

Последвайте канала на

Десислава Станева
750 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.10.07 | 16:30

8
и гордо си закачила кюлотите на простира
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.06 | 15:46

5
forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/ ---------- Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.06 | 15:47

7
youtube.com/watch?v=Ni-JjIPkygU ---------- Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... На 35 секунда - портет на Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 - цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 - Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.06 | 15:46

6
youtube.com/watch?v=jiBXmbkwiSw ---------- Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти/фашисти!!! От 9-та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
PaulaFox

2022.10.06 | 14:30

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.06 | 12:43

1
Рушляшките комунисти безродници на Кремъл газ пикаят

2022.10.06 | 12:50

3
Махаите го тоя нацисли парцал от там че това е супер иьлагация всички ни се смеят вече
Da da

2022.10.06 | 12:47

2
A lgtv zapada plashta jako za znameto i ne samo vsichki vi razbraha kakvi ste....

Добави коментар

Водещи новини