Можем ли да изгубим представа за реалността в социалните мрежи?

  • 13 декември 2022 10:46

  • 371
  • 0
Можем ли да изгубим представа за реалността в социалните мрежи?
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Има човешки път, който трябва да изминем, както по отношение на срещата си с някого, така и по отношение на емоционалната работа. Това не може да ни даде едно приложение. Възможно е да се изгубим в социалните мрежи. Светът се променя постоянно и ни сварва неподготвени. Хората много често казват, че сякаш срещат още по-голяма трудност да срещнат партньор и да конструират живота си чрез приложенията. Понякога успяваме, понякога не успяваме да се адаптираме към новите реалности. Това каза за "Твоят ден" психологът Велислава Донкина.

Според нея макар приложенията за запознанства да са променили dating културата, запълват друга страна на човешките нужди - самотата, неудовлетвореността, тъгата. "Много пъти така искаме да замаскираме трудностите или колко скучен и безсмислен е живота ни. Може би хората искат да представят друга версия на себе си онлайн", обясни психологът. 

НСИ: Повече от половината българи пазят старите си електронни устройства

Наскоро голяма популярност доби приложение, което рисува портрети с изкуствен интелект. "Мисля, че това ни връща към начина, по който ние бихме могли да преживеем и осмислим възможностите, които имаме. В човека съществува артистична възможност да се справи с нещата през своята вътрешна реалност. Това е начин да пресътвориш себе си, да се шегуваш и да мислиш върху себе си", смята тя.

И призовава да се опитваме да разбираме това, което правим.

Росица Валентинова
371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини