"Атака" иска участниците в изборите да декларират сексуалната си ориентация

  • 11 юли 2012 16:23

  • 419
  • 1
"Атака" иска участниците в изборите да декларират сексуалната си ориентация
©

Хората с двойно гражданство да нямат право на вот, а кандидатите да подават декларация за сексуалната си ориентация.

Това предвиждат промени в Изборния кодекс, които бяха внесени от депутати от “Атака”. Сега ограничението важи за кандидатите за депутати, кметове, общински съветници и президент.

Според националистите хората с двойно гражданство са “предатели” и затова трябва да бъдат ограничени в избирателните си права в България.

Партията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа иска още да се забрани разгласяването на социологически проучвания по време на 30-дневната предизборна кампания. Събираната от социологически проучвания информация може да се използва от предизборните щабове и кандидатите, но не бива да се употребява за насаждане на внушения у избирателите, смята зам.-председателят на партията Десислав Чуколов. Според него много от отправените внушения от социолозите демотивират хората да отидат до урната.

С внесените промени в Изборния кодекс от "Атака" поискаха още броят на застъпниците да бъде намален - един застъпник на секция за една кандидатска листа. И още - членове на Министерски съвет, областни управители и кметове на населени места да нямат право на участие в предизборната агитация.

С друго свое предложение хората на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа искат в избирателните секции да бъдат поставени камери, които да излъчват в реално време на страницата на съответната общинска или районна избирателна комисия, а достъпът до видеото да бъде свободен.

От партията искат още Българското национално радио и Българската национална телевизия да отразяват безплатно предизборните кампании, а другите медии с 80% отстъпка от тарифата на търговските съобщения. По думите на Чуколов те получават достатъчно голямо количество средства от държавния бюджет. По време на предизборна кампания те трябва да отразяват кампанията. Предизборните кампании всъщност са сблъсък на политически идеи. Не сблъсък на коя партия колко пари има.

От „Атака” предлагат още кандидатите за президент, депутати, кметове и общински съветници да обявяват предварително сексуалната си ориентация, както и членството си в тайни организации.

Избирателите имат право да знаят принадлежността на всеки един кандидат, защото това ще е сигурна гаранция, че няма да бъдат зависими от нищо друго освен от волята на българския народ, пишат в мотивите си вносителите.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
419 1

Коментари 1

Добави коментар
Seth Cohen

2012.07.12 | 20:14

1
Аз съм на 28 години и обожавам жените,но на господин Сидеров искам да му кажа,че въобще не ме интересува политиците с кой си го слагат (извинете френския ми)а ме интересува как си вършат работата.Стига сте ни занимавали с простотии ми работете!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини