Вагоните на БДЖ са средно на 32 години

  • 10 ноември 2022 12:56

  • 223
  • 2
Вагоните на БДЖ са средно на 32 години
© Булфото

Вагонният състав на БДЖ е остарял и е на средна възраст 32 години. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски, който награди огнебореца и железничарите, реагирали навременно при пожара във влака София-Варна.

Папукчийски припомни, че 160 вагона тази година подлежат на ремонт и модернизация, така че да бъдат комфортни и безопасни за пътниците, предпочели тази транспортна услуга пред автомобилния транспорт, пише БТА.

„Този инцидент е пример за това, че всички трябва да носим своята професионална и гражданска отговорност, да бдим и да проявяваме отношение към активите, които се управляват от БДЖ и държавата“, посочи заместник-министърът.

Папукчийски връчи отличия на старши инспектор Върбан Петков от Първа противопожарна служба – Варна, който дръпнал аварийна ръчна спирачка на влака и помогнал за евакуацията на пътниците след инцидента, както и на служители на Холдинг „Български държавни железници“ (БДЖ) и Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), изпълнили отлично служебния си дълг и предотвратили евентуални трагични последици, свързани със загубата на човешки животи.

Щетите от запалването на влака Варна-София - за милиони

Отличието е за висок професионализъм и навременна реакция при пожара в бързия влак от София за Варна, възникнал на 3 ноември вечерта и обхванал два вагона от композицията край железопътна гара Каспичан. В пътническата композиция са пътували около 50 души, като няма данни за пострадали пътници. При разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека травма на ръката.

Цветелина Кирилова
223 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.10 | 15:56

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
От соца

2022.11.10 | 13:17

1
От тогава не е създадено нищо, само кражби.

Добави коментар

Водещи новини