Сигнал за нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ

  • 24 октомври 2022 10:44

  • 2229
  • 1
Сигнал за нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ
© Булфото (архив)

Лоша хигиена и нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ, за това сигнализират пътници. Вижте как държавната железница се справя с проблема.

Ежедневно пътници от цялата страна използват един от най-евтиния начин за транспорт – железопътния. Цената им харесва, не обаче и поддръжката. Някой от пътниците дори са съгласни да плащат повече, стига и качеството да е по-добро.

БДЖ пуска шест нови локомотива „Смартрон“

Ще се касае до нашествието на дървеници експерти напомнят, че те не са опасни и не пренасят болести и всъщност в купетата на влаковете ги внасят пътниците.

„Дървениците са във влакове внесени с багаж от пътниците или с дрехи, нормално е, те са пряко свързани с хората. Ухапването предизвиква подуване върху кожата, сърбеж в някой случаи, някой хора дори не го усещат“, коментира доц. Николай Симов, ентимолог.

Борбата с нашествието на тези насекоми може да бъде изключително сложна, а гаранция за пълното им унищожаване – няма, уточнява ученият.

Ивайло Георгиев, директор на отдел „Продажби и обслужване“ на БДЖ, обясни пред bTV, че всички композиции в движение се почистват и дезинфекцират по график, пред да тръгнат на път. Основно почистване се прави на 28 дни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.24 | 12:11

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини