Удължиха бедственото положение в Омуртаг

  • 31 октомври 2022 07:38

  • 435
  • 1
Удължиха бедственото положение в Омуртаг
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Удължиха бедственото положение в Омуртаг с още две седмици. Причината - безводието в града и критичното положение там. Вода има само два пъти седмично и то за кратко. Според новата заповед за удължаване на частичното бедствено положение приоритетно ще се осигурява вода за питейни нужди за болници, училища, детски градини и ясли.

„От месец август вода има за три часа на седмица. Искаме МОСВ, МРРБ и Министерският съвет да се намесят незабавно и да отпуснат пълно и спешно финансиране за промяна на цялата вътрешна водопроводна мрежа. Държавата трябва да направи анализ на ситуацията с водоснабдяването в Омуртаг”, коментира Магдалена Славова от гражданското обединение „Вода за Омуртаг”, предаде Нова тв.

Директорът на местното ВиК Танер Исмаил посочи, че дружеството в момента отстранява аварии, които са се увеличили заради пускането и спирането на водата. Във водоизточника на Омуртаг също няма много вода. Основното настояване е за подмяна на тръбите в града, защото загубите са 85%.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
435 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.31 | 11:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини