Частично бедствено положение е обявено за селата Богдан и Каравелово

  • 26 януари 2023 13:03

  • 1085
  • 0
Частично бедствено положение е обявено за селата Богдан и Каравелово
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение за селата Богдан и Каравелово. Това съобщи за БТА градоначалникът. То влиза в сила днес и ще продължи седем дни. Причината е, че през последните две седмици нивото на водата в реките, които преминават през селата, се е повишило. Повишено е и нивото на наносите, които водата носи, допълни Кабаиванов.

Вчера комисия е проверила нивото на реките, а днес на съвещание на Кризисния щаб е взето решението за частичното бедствено положение, което се обявява превантивно, при опасност от бедствие, уточни кметът. Уведомен е областният управител на Пловдив. Утре ще влезе техника в речните корита в двете села и ще продължи разчистването. Коритата са с 2,5 метра дълбочина и широчина между 8-9 метра, а в момента в Богдан на 60 см всичко е запълнено, коментира Кабаиванов. По думите му, ако има нужда бедственото положение ще бъде удължено, следи се нивото на водата в село Слатина. 

Хората се притесняват, особено в района на ул. "Еделвайс", която пострада най-много по време на наводненията през септември миналата година, коментира кметът на Каравелово Славка Червенкова. На тази улица от 12 семейства се е върнало само едно. Временният мост се посипва всяка сутрин и вечер със сол, другата седмица очакваме да бъде възстановено от фирмата осветлението по пострадалите девет улици в селото, разказа кметът. 

Частично бедствено положение е обявено в община Ардино заради обилните валежи

Десислава Станева
1085 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини