БДЖ пуска шест нови локомотива „Смартрон“

  • 30 септември 2022 12:16

  • 831
  • 2
БДЖ пуска шест нови локомотива „Смартрон“
© БДЖ
Слушай новината Слушай новината

Общо шест от новите локомотиви „Смартрон“ на БДЖ, които са спрени от експлоатация за подмяна на моноблокови колела, ще бъдат пуснати поетапно в движение до края на октомври, съобщават в писмо до медиите железниците.

След разпореждане на зам.-министъра на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски за предприемане на спешни действия от страна на ръководството на БДЖ, е изготвен стриктен график за извършването на смяната на старите износени моноблокови колела с нови.

Първият модернизиран теснолинеен локомотив получи сертификат за движение

По този начин е подобрена ефективността в изпълнението на дейността, като до момента изцяло са възстановени и в движение три локомотива.

Според одобрения график до понеделник /3-ти октомври/ се очаква да бъдат готови други два, а до края на седмицата /7-ми октомври/ ще бъдат възстановени и още два локомотива „Смартрон“. Следващите два локомотива с подменени моноблокови колела, ще бъдат готови до 21-ви октомври 2022 г.

Чрез възстановяването на локомотивите „Смартрон“ в експлоатация се намалява дневният недостиг на тягов подвижен състав за обслужване на композициите, като това води до значително подобряване на изпълнението на Графика за движение на влаковете.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
831 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дочо

2022.09.30 | 12:33

1
Докато влаковете не престанат да закъснават масово, каквито и модерни да купуват, пак ще са без пътници.

2022.09.30 | 16:18

2
влаковете не са без пътници само да информирам на една малка гара слизат толкова пътници колкото за 2 автобуса

Добави коментар

Водещи новини