Служители от кадастъра стачкуват заради ниски заплати

  • 12 октомври 2022 13:29

  • 498
  • 1
Служители от кадастъра стачкуват заради ниски заплати
© NOVINI.BG

Недоволство заради ниски заплати. 

Служители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в цялата страна поискаха увеличение на възнагражденията, предаде бТВ.

Мика Зайкова: Най-бедните пенсионери са най-ощетени

Петя Устрелска е сред едва осемте служители на Службата по геодезия и кадастър във Враца, които обработват, поддържат и актуализират данните в 155 кадастрални карти в областта.

„Аз като старши експерт взимам 1000 лева заплата. Извинявайте, но и ние имаме семейства, и ние усещаме галопиращата инфлация, имаме деца. Това е недопустимо, обидно е и е направо унизително. Това е подигравка с нашия огромен труд, който влагаме“, каза тя. 

Затова и текучеството е голямо. Напът да си тръгне е поредният опитен кадър.

„Ако не се оправят нещата, просто напускам. Моя колежка, инженер-геодезист от години в Кадастъра, напусна, обидена, унизена от ниското заплащане“, каза инж. Юлияна Йошовска, ст. експерт „Административно обслужване“.

В столицата средната заплата е 2340 лв.

За да покаже недоволството си, службата преустанови работа за час с искане за 20% по-високи заплати. Мълчалива демонстрация се проведе и в София.

Стачкуващите настояват повишенията да влязат в сила със задна дата от 1 октомври. Исканата за целта обща сума от бюджета е около 600 000 лв., изчисляват от КТ „Подкрепа“, които участват в протеста.

Последвайте канала на

Десислава Станева
498 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.12 | 19:04

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини